Záplavy v Kanade si vyžiadali evakuáciu ďalších tisícov ľudí

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 10:07 • 2 min
Záplavy v Kanade si vyžiadali evakuáciu ďalších tisícov ľudí

MONTREAL - Kanadské úrady museli evakuovať ďalšie tisíce ľudí pred povodňami, ktoré zasiahli provinciu Alberta. Záplavy spôsobené prívalovými dažďami si vyžiadali už tri obete, jedna osoba je nezvestná a viac než 100 000 ľudí bolo nútených opustiť svoje domovy v okolí mesta Calgary.

slovakia

left justify in out

Nová evakuácia sa týka mesta Medicine Hat, v ktorom sa vyliala rieka Saskatchewan. Opustiť svoje domovy musí asi 10 000 ľudí. Obyvatelia Calgary sa naopak môžu začať vracať do svojich domovov, z ktorých ich vyhnali zdvihnuté hladiny riek Bow a Elbow, ktoré mestom pretekajú. Stav pohotovosti vyhlásili úrady v 20 mestách na západe Kanady.

Úrady do boja proti vodnému živlu nasadili 1 300 vojakov, pri evakuáciách pomáhali desiatky helikoptér. Povodne zničili cesty a mosty, popretŕhali elektrické vedenia a zatopili stovky domov. Kanadský premiér Stephen Harper prisľúbil zasiahnutým federálnu pomoc. V provincii museli pre povodne dočasne uzavrieť aj časť transkanadskej diaľnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies