Ukrajina kritizuje Lavrovove výroky na pôde OSN

NETKY.SK • 25 Apríl 2023, 17:45 • 2 min
Ukrajina kritizuje Lavrovove výroky na pôde OSN

KYJEV - Poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v utorok kritizoval predsedníctvo Ruska v Bezpečnostnej rade OSN. Je to preňho ,,nič iné ako pokrytectvo a ponižovanie demokracie."

slovakia

left justify in out

Poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v utorok kritizoval predsedníctvo Ruska v Bezpečnostnej rade OSN. Spolu s ospravedlňovaním vojny na Ukrajine ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom to "nie je nič iné ako pokrytectvo a ponižovanie demokracie", napísal Podoľak podľa agentúry AFP na svojom konte na sociálnej sieti Twitter.

 

Lavrov v pondelok v New Yorku viedol zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN, keďže Rusko v rámci rotácie v apríli tomuto orgánu OSN predsedá. Pred pondelkovým zasadnutím Lavrov vyhlásil, že systém OSN "prežíva hlbokú krízu", a obvinil západné krajiny, najmä Spojené štáty, že sú za ňu zodpovedné. Na zasadaní Lavrov pri opise takzvaných cieľov Ruska vo vojne proti Ukrajine povedal, že Moskva sa snaží "eliminovať bezpečnostné hrozby, ktoré členovia NATO už roky vytvárajú priamo na hraniciach".

 

img

ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov

 

Ruská federácia chce podľa Lavrova aj chrániť ľudí, ktorí boli zbavení svojich práv a hrozí im "vyhladenie a vyhnanie z území, kde po stáročia žili ich predkovia". Podoľak vo svojom tvíte kritizoval Lavrovove vyjadrenia. Za príklad pokrytectva označil už samotný fakt, že šéf ruskej diplomacie predsedá Bezpečnostnej rade OSN a " medzinárodným právom ospravedlňuje vojnu, masakre, totálne ničenie". Rusko "otvorene ponižuje demokraciu, slobodu, konvencie," zdôraznil Podoľak. Dodal, že Rusko treba vyhlásiť za sponzora terorizmu a "vyhnať ho odvšadiaľ". V utorok bude Lavrov predsedať zasadnutiu BR OSN venovanému situácii na Blízkom východe a vystúpi na tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies