Zápas Porsche o získanie Volkswagenu v roku 2009 má súdnu dohru

NETKY.SK • 5 September 2012, 11:18 • 2 min
Zápas Porsche o získanie Volkswagenu v roku 2009 má súdnu dohru

Zápas Porsche o získanie Volkswagenu v roku 2009 má súdnu dohru - Doprava Bývalý finančný šéf Porsche Holger Härter, obžalovaný z úverového podvodu, pokladá obvinenia v žalobe za neudržateľné. Dnes krátko pred začiatkom prvého pojednávania pred senátom kr

slovakia

left justify in out

imgBývalý finančný šéf Porsche Holger Härter, obžalovaný z úverového podvodu, pokladá obvinenia v žalobe za neudržateľné. Dnes krátko pred začiatkom prvého pojednávania pred senátom krajinského súdu v Stuttgarte povedal, že všetky obvinenia dôrazne odmieta. Podľa neho sú dokázateľne nepravdivé a počas pojednávaní ich pokojne vyvráti a všetky súvislosti vysvetlí.
      Proces už teraz patrí medzi najspornejšie kriminálne príbehy v histórii automobilového priemyslu. Podstata obžaloby proti Härterovi a dvom jeho vedúcim oddelení je veľmi zložitá a finančné operácie súvisiace so zápasom Porsche o získanie väčšinového podielu vo Volkswagene (VW) v roku 2009 sa pokladajú za riskantné. Úsilie Porsche o podriadenie si VW sa skončilo fiaskom. Vyzývateľ sa po ňom dostal do závislosti víťaza.
      V obvinení sa uvádza, že Härter a jeho spolupracovníci z finančného oddelenia jednej banke zatajili dôležité údaje, čím sa pokúsili o ľahké získavanie naliehavo potrebnej chýbajúcej hotovosti.
      Štátne zastupiteľstvo je presvedčené, že Härterov tím v kritickej fáze úsilia o získanie Volkswagenu banku podvádzal. Išlo o záverečnú etapu financovanie potrebného úveru 10 miliárd eur, ktoré mu malo zabezpečiť konzorcium bánk. Nemenovanej banke, ktorá sa mala na operácii zúčastniť, trio zatajilo, že išlo o finančné riziká, ktoré boli až o 1,5 miliardy eur vyššie, než sa uvádzali. 

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies