Západné Slovensko môžu v noci opäť potrápiť búrky

NETKY.SK • 2 September 2018, 21:23 • 2 min
Západné Slovensko môžu v noci opäť potrápiť búrky

BRATISLAVA - Západné Slovensko v noci zrejme opäť potrápia búrky. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Potrvá do rána. Meteorológovia očakávajú búrky aj trvalejší dážď, pri ktorých môže spadnúť 20 až 50 mm zrážok. Predpokladajú aj nárazový vietor. "Nárazy vetra pri búrkach môžu dosiahnuť rýchlosť 18 - 23 m/s (65 - 85 km/h)," uvádzajú na webstránke.

 

Upozorňujú aj na vodné toky. "Je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," píšu meteorológovia.

 

Výstrahy platili počas dňa aj pre stredné a severné Slovensko, kde tiež mohli byť búrky. V tamojších okresoch mohlo spadnúť 20 až 40 mm zrážok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies