Zamrznuté Niagarské vodopády sú veľkolepým dielom prírody a lákajú turistov

NETKY.SK • 20 Február 2015, 14:43 • 2 min
Zamrznuté Niagarské vodopády sú veľkolepým dielom prírody a lákajú turistov

NIAGARA FALLS - Zimné mrazy premenili Niagarské vodopády na ľadový výjav a okolité stromy uzavreli do krištáľového obalu. Nádherný pohľad láka turistov, ktorí statočne odolávajú teplotám pod bodom mrazu, napísala dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pod povrchovou vrstvou ľadu tečie rieka Niagara, takže vodopády nie sú celé zamrznuté. Obrovská masa ľadu vytvorená na okraji vodopádov je magnetom na turistov už druhý rok po sebe - predtým bolo niekoľko pomerne miernych zím.

 

Návštevníci sa hrnú do národného parku k Niagarským vodopádom, na miesta vedľa Amerických vodopádov, ktoré sú jedny z trojice vodopádov, vytvárajúcich prírodnú atrakciu. Niekoľko dní teplôt pod bodom mrazu vytvorilo hrubý povlak ľadu a snehu na každom povrchu v okolí vodopádov, teda aj na zábradlí, stromoch a balvanoch.

 

Ľadová krása sa tak skoro neroztopí: teplota klesla na Niagarských vodopádoch aj dnes ráno na mínus sedem stupňov Fahrenheita, teda na takmer mínus 22 stupňov Celzia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies