Žampovci po "obráku" nespokojní, Adam: Moja najhoršia jazda

NETKY.SK • 19 Február 2014, 17:29 • 2 min
Žampovci po "obráku" nespokojní, Adam: Moja najhoršia jazda

SOČI - Bratia Žampovci boli po stredajšom obrovskom slalome na zimných olympijských hrách nespokojní, obaja si trúfali na vyššie umiestnenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Starší Adam skončil na 22. miesto so stratou 3,12 s na víťazného Američana Teda Ligetyho, mladší Andreas ešte o desať priečok nižšie (+6,33). 
      

"Nie som vôbec spokojný, bola to asi najhoršia jazda, akú som predviedol na olympiáde. V častiach, kde som mal nabrať rýchlosť a ísť rýchlo do roviny, som ju bohužiaľ stratil. Už v strede trate som vedel, že to nie je dobré," rozhovoril sa pre TASR. "Keď si človek počas jazdy niečo také uvedomí, tak sa potom ešte viacej ženie za výsledkom. No na takejto trati sa taká veľká strata už veľmi ťažko doháňa. V spodnej časti som sa snažil podať maximum, ale bohužiaľ to nevyšlo," uviedol.

Dvadsaťtriročného slalomárskeho špecialistu aspoň trochu potešilo prvé kolo, po ktorom figuroval na 20. mieste. "V hornej časti som šiel úplne v pohode, no v strednej som urobil na strmine chybu a dosť som stratil, spodok mi ale opäť vyšiel. Čiže prvá jazda bola vzhľadom na štartové číslo dobrá, aj keď som robil chyby, ktoré by som nemal."
      

V utorok v alpskom stredisku Roza Chutor takmer celý deň husto pršalo, no o deň neskôr to na trati už nebolo vôbec vidieť. Dobrá práca organizátorov prekvapila aj Adama Žampu. "Trať bola napriek včerajšku perfektná. Samozrejme, boli miesta, kde sa to na slnku rozbíjalo, ale inak to bolo veľmi dobré. Organizátori odviedli výborný kus práce," dodal.

So stredajším výsledkom nebol spokojný ani Andreas Žampa. "Mrzí ma hlavne prvé kolo. Nevedel som chytiť správny rytmus a hneď na začiatku som stratil veľa. Nebolo to ono, nevedel som sa poriadne chytiť. Druhé kolo bolo určite lepšie, vzhľadom na to, že som dostal asi o sekundu menej ako v prvom," uviedol.

Dvadsaťročný pretekár priznal, že ho brzdila prílišná motivácia dosiahnuť úspech. "Asi som veľmi chcel, veľa ľudí mi po pretekoch písalo, že to bolo také kŕčovité. Chcel som byť do prvej 30-tky, aby som mal v druhom kole výhodu, ale chýbalo mi veľa, asi jeden a pol sekundy," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies