Zamestnanosť v priemysle pokračuje v poklese

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 09:24 • 2 min
Zamestnanosť v priemysle pokračuje v poklese

BRATISLAVA - Zamestnanosť v priemysle sa v marci medziročne znížila o 1,7 %. Klesla tak dvanásty mesiac po sebe. Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR, zamestnanosť medziročne najviac klesla v stavebníctve, a to o 5,3 %.

slovakia

left justify in out

Medziročný pokles zamestnanosti o 0,7 % zaznamenal predaj a oprava motorových vozidiel, počet ľudí zamestnaných vo veľkoobchode sa znížil o 0,6 % a v maloobchode o 0,4 %.

Najvýraznejšie tretí mesiac tohto roka vzrástol počet zamestnancov vo vybraných trhových službách, keď sa v porovnaní s marcom minulého roka zvýšil o 9,1 %. Zamestnanosť sa v marci tiež medziročne zvýšila v informačných a komunikačných činnostiach o 5,4 %, doprave a skladovaní o 4,5 %, v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,4 % a v ubytovaní o 0,6 %. 

V priemere za prvé tri mesiace tohto roka v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška vzrástla zamestnanosť vo vybraných trhových službách o 9,5 %, v doprave a skladovaní o 4,5 %, informačných a komunikačných činnostiach o 2,8 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,1 % a v ubytovaní o 0,6 %. Klesla v stavebníctve o 5 %, v priemysle o 1,8 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 1,2 %, v maloobchode o 0,5 % a vo veľkoobchode o 0,4 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies