Zamestnancov spoločnosti Costa Crociere odsúdili

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 13:07 • 2 min
Zamestnancov spoločnosti Costa Crociere odsúdili

GROSSETO: Výletná loď Costa Concordia narazila na plytčinu pri toskánskom ostrove Giglio 13. januára 2012. O život prišlo 32 zo 4229 pasažierov.

slovakia

left justify in out

Taliansky súd dnes uznal piatich zamestnancov lodnej spoločnosti Costa Crociere vinnými z viacnásobného zabitia a nedbalosti v prípade potopenej lode Costa Concordia, na palube ktorej v januári 2012 zahynulo 32 ľudí. Informovala o tom agentúra Associated Press.

Súd v meste Grosseto akceptoval dohody o vine a treste a udelil najvyšší väzenský trest v podobe dvoch rokov a desiatich mesiacov krízovému koordinátorovi spoločnosti Robertovi Ferraninimu. Riaditeľ lodného hotela dostal dva roky a šesť mesiacov, kým kormidelník a ďalší dvaja palubní dôstojníci boli odsúdení na tresty od 11 mesiacov do jedného roka a deviatich mesiacov, píše AP.

Výletná loď Costa Concordia narazila na plytčinu pri toskánskom ostrove Giglio 13. januára 2012. O život prišlo 32 zo 4229 pasažierov. Separátny proces s kapitánom lode Costa Concordia Francescom Schettinom, ktorý je obvinený zo zavinenia stroskotania plavidla a jeho opustenia, sa začal 17. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies