Zákaz práce v nedeľu chce KDNP rozšíriť aj mimo obchodný sektor

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 18:47 • 2 min
Zákaz práce v nedeľu chce KDNP rozšíriť aj mimo obchodný sektor

BUDAPEŠŤ - Menšia strana maďarskej vládnej koalície, Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP), chce rozšíriť terajší zákaz práce v nedeľu v obchodnom sektore aj na iné oblasti, uviedol dnes pre denník Népszabadság predseda parlamentnej frakcie KDNP Péter Harrach.

slovakia

left justify in out

Kresťanský demokrat vyjadril názor, že ak to umožní ekonomika, voľnú nedeľu by bolo dobré rozšíriť aj mimo oblasť obchodu, pretože v posledný deň v týždni v Maďarsku ešte stále pracuje jeden milión ľudí. 
     

"Existujú oblasti, kde sa to nedá zrealizovať: železiarne nemožno odstaviť, pracovať musia aj policajti, novinári či politici," reagoval predseda frakcie KDNP na otázku denníka, v ktorých oblastiach by bolo možné ešte zakázať nedeľňajšiu prácu.
     

Podľa jeho slov by to nebolo nič mimoriadne, keby v nedeľu pracoval iba ten, kto musí. Nepríjemnosti, ktoré teraz prináša zmena nákupných zvyklostí ľudí je iba malou obeťou za hodnotný dlhodobý cieľ, akým je dosiahnutie životného štýlu voľnej nedele pre zamestnancov, konštatoval Harrach.
     

Od 15. marca v Maďarsku platí zákaz otvorenia obchodov v nedeľu s niekoľkými výnimkami. Opatrenie iniciovala KDNP, podľa ktorej po dvoch mesiacoch bude treba vyvodiť závery a vládnym nariadením rozšíriť výnimky tak, aby niektoré obchody boli otvorené v nedeľu v rekreačných oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies