Zahynul americký novinár, ktorý ukončil kariéru veliteľa amerických jednotiek v Afganistane

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 14:30 • 2 min
Zahynul americký novinár, ktorý ukončil kariéru veliteľa amerických jednotiek v Afganistane

LOS ANGELES - Americký novinár Michael Hastings, ktorého článok pre časopis Rolling Stone prispel k predčasnému ukončeniu kariéry vtedajšieho veliteľa amerických jednotiek v Afganistane, zahynul pri dopravnej nehode v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Za článok z roku 2010, ktorý ukončil kariéru generála Stanleyho McChrystala, dostal Hasting pred tromi rokmi prestížnu Cenu Georgea Polka. Úrady, ani polícia zatiaľ Hastingsovu smrť nepotvrdili, keďže je ešte potrebná identifikácia telesných pozostatkov z pondelkovej nehody. Úmrtie 33-ročného novinára však potvrdil šéfredaktor internetového denníka BuzzFeed.

Hastings v roku 2010 strávil v Afganistane po boku generála McChrystala takmer mesiac. Armádne velenie dalo na to súhlas zrejme v nádeji, že pozitívny článok by u mladých ľudí prebudil záujem o armádu a kariéru v nej. Hasting však hlavne od generálových pobočníkov začul veľa kritiky na adresu prezidenta USA Baracka Obamu a váhavého postoja a nejednotnosti vlády v záležitostiach týkajúcich sa Afganistanu.

Kvôli článku sa potom musel McChrystal osobne dostaviť do Washingtonu a počas rozhovoru s Obamom, ktorý sa uskutočnil medzi štyrmi očami, ponúkol svoju rezignáciu. Obama jeho rozhodnutie akceptoval. 

Hastings po "hviezdnom článku" naďalej prispieval do magazínu Rolling Stone a pre portál BuzzFeed, písal o vojnách v Afganistane a Iraku a jeho články sa objavovali aj na stránkach magazínov GQ a Newsweek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies