Záhadná smrť britskej novinárky na letisku v Istanbule vyvoláva špekulácie

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:53 • 2 min
Záhadná smrť britskej novinárky na letisku v Istanbule vyvoláva špekulácie

ISTANBUL - Britskú novinárku a spolupracovníčku Organizácie Spojených národov Jacqueline Suttonovú (50) našli v sobotu v neskorých večerných hodinách obesenú na dámskej toalete na medzinárodnom letisku v tureckom Istanbule.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol dnes turecký denník Hürriyet s odvolaním sa na policajné zdroje a následne aj britské elektronické médiá či nemecký denník Bild vo svojom internetovom vydaní.

 

Novinárka, ktorá ovládala arabčinu a štyri ďalšie jazyky, pricestovala lietadlom spoločnosti Turkish Airlines z Londýna do Istanbulu v sobotu o 21.58 h a krátko po polnoci mala pokračovať v ceste do irackého Arbílu. K tomu však už nedošlo. Absolventku doktorandského štúdia na Austrálskej národnej univerzite našli obesenú na šnúrkach z vlastných topánok.

 

Kým tureckí vyšetrovatelia hovoria zatiaľ opatrne o možnej samovražde, kolegovia zosnulej výrazne spochybňujú túto možnosť. Novinárka Rebecca Cookeová, ako informoval The Guardian, požaduje medzinárodné vyšetrovanie okolností, ktoré viedli k smrti jej kolegyne.

 

Podobné názory spochybňujúce doterajšie úvahy vyšetrovateľov zazneli aj z OSN, pričom na "podozrivé" okolnosti prípadu upozornili viaceré organizácie, ako aj aktivisti venujúci sa ochrane ľudských práv.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies