Zadržanie lovcov pánd vyvolalo búrku na sociálnych sieťach v Číne

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 09:25 • 2 min
Zadržanie lovcov pánd vyvolalo búrku na sociálnych sieťach v Číne

PEKING - Čínska polícia zadržala dnes desať ľudí, ktorí získavali časti tiel ohrozených pánd, čím vyvolala rozhorčenú reakciu na sociálnych sieťach. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Úrady objavili lebky pánd, kosti, kožušinu a takmer desať kilogramov mäsa. Medzi navrhovanými trestami na sociálnych sieťach sa objavila aj poprava protilietadlovou zbraňou, popravnou čatou či odseknutie hlavy. V Číne majú pandy veľkú kultúrnu a symbolickú hodnotu. Za ich lov hrozí trest od desiatich rokov za mrežami až po doživotie. Priťažujúce okolnosti môžu mať za následok aj trest smrti.

 

Dvaja bratia s priezviskom Wang údajne lovili a zastrelili samicu pandy v provincii Jün-nan, kde tohto vzácneho medveďa nevideli už niekoľko storočí. Došlo k tomu vlani 4. decembra. Bratia a ich lovecký pes stopovali dravca loviaceho ovce, keď jeden z nich spozoroval a vystrelil na tvora, ktorého identifikoval ako "veľké zviera". Zranená panda sa vyšplhala na strom, kde ju Wang strelil znovu. Neskôr údajne predal mäso a končatiny obchodníkovi.

 

Z desiatich zadržaných boli traja zatknutí kvôli súvisiacim obvineniam.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies