Zadržali skupinu, ktorá v Nemecku robila podvody s mobilmi

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:53 • 2 min
Zadržali skupinu, ktorá v Nemecku robila podvody s mobilmi

BRATISLAVA - Slovenskí policajní pátrači pomohli nemeckým kolegom pochytať 12 ľudí, ktorých podozrievajú, že ako členovia organizovanej skupiny podvodníkov sa cez fiktívne doklady dostali k luxusným značkám mobilov.

slovakia

left justify in out

Dialo sa to na jeseň minulého roka, keď údajne podviedli viacerých mobilných operátorov v Nemecku. Doklady predkladali v mestách Ingolstadt a Aichach. "Následne zarábali aj na predaji mobilov za vyššiu hodnotu, než za akú ich nadobudli, pravdepodobne tak spôsobili škodu viac ako 30 tisíc eur," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Nemci na všetkých podozrivých vydali zatýkacie rozkazy, akciu na Slovensku zorganizovali kriminalisti z prezidiálneho cieľového pátrania v spolupráci s kriminálkou v Lučenci.

 

Zatýkalo sa v okolí Lučenca, 11 hľadaných zadržali v tomto okrese a jednu osobu v okrese Rožňava. "Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodol na podnet banskobystrickej krajskej prokuratúry o väzbe vo všetkých 11 návrhoch," dodal Slivka. V jednom prípade návrh na väzbu nepodali, lebo zadržaná je matkou len niekoľkotýždňového bábätka. Polícia 10 členov údajnej organizovanej skupiny už dobre pozná z minulosti, keď sa dopúšťali drogových obchodov, vydierania, porušovania domovej slobody, ale aj krádeží, podvodov, či ohrozovania mravnej výchovy, poznamenal policajný hovorca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies