Začala sezóna motoriek, minulý týždeň zomreli traja

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 09:57 • 2 min
Začala sezóna motoriek, minulý týždeň zomreli traja

Začala sezóna motoriek, minulý týždeň zomreli traja - Krimi Minulý týždeň sa na slovenských cestách stalo 235 dopravných nehôd, čo je o 11 menej ako v rovnakom týždni minulý rok (246). Počet ťažko zranených sa zopakoval v 12.

slovakia

left justify in out

img

Minulý týždeň sa na slovenských cestách stalo 235 dopravných nehôd, čo je o 11 menej ako v rovnakom týždni minulý rok (246). Počet ťažko zranených sa zopakoval v 12. týždni aj tento rok, 13. Pekné počasie sa odrazilo na počte nehôd s účasťou motocyklistov.  Medzi usmrtenými bol jeden chodec, jedna vodička a traja motocyklisti. V štyroch krajoch sme nezaznamenali ani jednu smrteľnú nehodu, v Bratislavskom, Trnavskom, Trenčianskom a Banskobystrickom kraji.

Od začiatku tohto roka do včera (25.3.2012) evidujeme na území Slovenska 56 vyhasnutých životov na cestách v dôsledku dopravných nehôd, čo je o štyri menej ako v minulom roku (60). Na následky dopravných nehôd doposiaľ doplatilo životom 34 vodičov a spolujazdcov, traja motocyklisti, 15 chodcov a štyria cyklisti. Celkovo došlo na slovenských cestách k 2.873 dopravným nehodám, o 430 menej ako v rovnakom období minulý rok (3.303).

            Slnečné počasie vylákalo na cesty veľa motocyklistov, čo sa podpísalo aj na zvýšenom počte nehôd, minulý týždeň prišiel o život prvý tohtoročný motorkár. Medzi hlavné príčiny ich nehôd patrí najmä nedovolená rýchlosť, porušenie povinností a nesprávny spôsob jazdy. V cestnej premávke je čoraz častejší pohyb chodcov, cyklistov a motocyklistov. Apelujeme na všetkých účastníkov na cestách, aby zvýšili svoju opatrnosť a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Motorkári by si mali uvedomiť, že po dlhej pauze vo vedení motoriek, musia byť obzvlášť opatrní. Aj v záujme polície je zvýšenie bezpečnosti na cestách, aby sa každý jeden účastník cestnej premávky dostal do cieľa svojej cesty bez ujmy na zdraví, či už svojom, alebo iných. Preto opäť vyzývame všetkých účastníkov, aby dbali na svoju bezpečnosť a používali reflexné prvky. Používanie ochranných prvkov ako prilby a ochranné oblečenie by malo byť samozrejmosťou. Aj vodiči motorových vozidiel či už osobných, ako aj nákladných, by mali zvýšiť ostražitosť a opatrnosť. V tomto období bude na cestách opäť viac policajtov. Na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov budú pôsobiť prevažne preventívne. Najmä v čase dopravných špičiek budú policajti v blízkosti priechodov pre chodcov v blízkosti škôl, nemocníc, staníc, kostolov, cintorínov a nákupných centier.

           

Podrobnosti k tragickým dopravným nehodám v minulom týždni:

Nitriansky kraj

V sobotu, 24.3.2012, krátko popoludní v katastri mesta Nitra 26-ročný vodič motocykla Honda neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, zišiel z cesty a narazil do stromu. Nehodu neprežil.

O necelé dve hodiny neskôr v rovnaký deň v katastri Okoličnej na Ostrove sa 40-ročný vodič motocykla Yamaha dostatočne nevenoval vedeniu, neprispôsobil rýchlosť a narazil do zadnej časti pred ním idúceho Renaultu, ktorý odbáčal na vedľajšiu cestu. Zomrel na mieste.

 

Žilinský kraj

            V stredu, 21.3.2012, popoludní v katastri obce Turčiansky Ďur 37-ročný motocyklista neprispôsobil rýchlosť, v zákrute v snahe neprejsť do protismeru, padol na pravý bok a narazil do protiidúceho vozidla. Zraneniam podľahol na mieste nehody.

 

Prešovský kraj

            V utorok, 20.3.2012, nad ránom v katastri obce Slovenská Ves 33-ročný vodič Felicie z doposiaľ nezistených príčin prešiel po mužovi neznámej totožnosti ležiacom v jeho jazdnom pruhu. Muž utrpel zranenia, ktorým podľahol po prevoze do nemocnice.

 

Košický kraj

            V sobotu, 24.3.2012, v katastri obce Jamník 41-ročná vodička Opla neprispôsobila rýchlosť jazdy, zišla z cesty a prevrátila sa. Zomrela na mieste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies