Muzikálová šou na ľade opäť zavíta na Slovensko

NETKY.SK • 11 August 2023, 14:44 • 2 min
Muzikálová šou na ľade opäť zavíta na Slovensko

Bratislava-Po vianočnej klasike si môžete vychutnať modernú podobu obľúbenej rozprávky

slovakia

left justify in out

Obľúbená rozprávka z detských liet o skromnej a pracovitej Popoluške, jej nevlastnej sestre Dore a zlej macoche opäť ožíva. Ľudová rozprávka, ktorá má od svojho vzniku mnoho televíznych, divadelných aj knižných podôb. Slováci a Česi si Popolušku pamätajú predovšetkým z filmového megahitu "Tri oriešky pre Popolušku". Film pod taktovkou známeho režiséra Václava Vorlíčka z roku 1973 zažíva veľkú popularitu dodnes. Diváci si ju môžu vychutnať každoročne v období Vianoc. Popoluška bola už pred rokmi námetom pre muzikálovú šou na ľade, s ktorou vystupovali známi umelci. Onedlho opäť zavítajú do našich končín. 

 

Kto by nepoznal klasickú rozprávku o mladom dievčati zo skromných pomerov, ktoré aj napriek rôznym nástrahám osudu nájde svojho vyvoleného princa. Príbeh, ktorý chytí za srdce deti aj dospelých. Organizátori ho po šiestich rokoch prinášajú opäť na Slovensko. Chýbať nebudú krasokorčuliarske hviezdy patriace k európskej špičke ani vynikajúce herecké či spevácke obsadenie. Nenechajte si ujsť veľkovýpravný muzikál na ľade, v ktorom dobro zvíťazí nad zlom, pokora sa cení a pýcha bude potrestaná. Veľkolepý muzikál Popoluška naposledy vypredal košickú Steel Arénu v roku 2017.

Najkrajší rozprávkový príbeh v podobe muzikálovej šou na ľade sa po rokoch vracia na Slovensko, aby opäť očaril malých aj veľkých. Všetci záujemcovia budú môcť navštíviť predstavenia v Košiciach, 27. decembra 2023 a ďalšie v Bratislave v závere roka, 30. decembra 2023.

„Predstavenie sa odohráva súčasne na ľadovej ploche aj na pôsobivom variabilnom javisku. Hviezdne herecké obsadenie, excelentné krasokorčuliarske výkony, náročné akrobatické čísla, špeciálna svetelná kompozícia, 300 dobových kostýmov, kúzla a mnoho ďalších efektov vás prenesie do sveta rozprávkovej fantázie. Nechajte sa opäť očariť príbehom Popolušky, podobne ako státisíce divákov v piatich európskych krajinách," pozývajú organizátori podujatia. Hlasy Popoluške a princovi prepožičali Lucie Bílá a Ondřej Ruml.

V hereckých a speváckych úlohách sa predstavia dobre známe osobnosti: Pepa Vojtek, Dana Morávková, Dalibor Gondík, Hanka Křížková, Tomáš Savka, Vlastimil Harapes, Hana Buštíková, Rudolf Kubík a ďalší. V exkluzívnom predstavení účinkuje medzinárodný krasokorčuliarsky tím športovcov zo siedmich krajín sveta, medzi ktorými nebudú chýbať sólisti popredných európskych krasokorčuliarskych šou.

 

Scenár Jindřicha Šimka obsahuje všetky prvky rozprávkovej fantázie. Pôvodná autorská hudba Petra Maláska a skvelé piesňové texty Václava Kopty sú základným úspechom tejto veľkolepej rodinnej šou. To všetko umocní výpravná scéna v podaní Petra Hlouška s dokonalou filmovou projekciou, fascinujúcou svetelnou kompozíciou, dobovými kostýmami Romany Šolce a úžasnou choreografiou Jany Hübler a majsterky sveta v krasokorčuľovaní Radky Kovaříkovej. „Vypredané predstavenia počas turné v Česku a na Slovensku v rokoch 2011 – 2020, ale aj v zahraničí sú dôkazom toho, že muzikál na ľade Popoluška je populárny dodnes. Veríme, že pocovidovej prestávke oslávime jeho desiatu sezónu práve tohtoročným vianočným turné. Príďte si pripomenúť, že láska, je nad všetky kúzla," dopĺňajú organizátori.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies