Začala sa oficiálna volebná kampaň: Kandidáti na starostov, primátorov a poslancov môžu oslovovať svojich voličov

NETKY.SK • 29 Október 2014, 07:13 • 2 min
Začala sa oficiálna volebná kampaň: Kandidáti na starostov, primátorov a poslancov môžu oslovovať svojich voličov

BRATISLAVA - Kandidáti na starostov, primátorov a komunálnych poslancov môžu oddnes oficiálne oslovovať svojich voličov.

slovakia

left justify in out

Začala sa totiž oficiálna volebná kampaň. Skončí sa volebným moratóriom 48 hodín predo dňom komunálnych volieb. Hlasovanie sa bude konať na Slovensku v sobotu 15. novembra. Kampaňou sa podľa zákona rozumie akákoľvek činnosť politickej strany, hnutia, koalície, kandidátov a tretích strán, ktorá má propagovať kandidátov, ich ciele a program, a ktorá im má pomôcť byť zvolený.

      

Kandidáti sa môžu prezentovať nielen na mítingoch, ale aj prostredníctvom inzercie, reklamy v rozhlase, televízii, na plagátoch alebo na iných nosičoch informácií. Všetci majú mať zabezpečený rovnaký prístup k hromadným informačným prostriedkom a k službám územnej samosprávy zameraným na podporu alebo na prospech volebnej kampane.
      

Počas 48-hodinového moratória a počas volieb je zakázané v rozhlasovom a televíznom vysielaní, v hromadných informačných prostriedkoch, v budovách, kde sídlia okrskové volebné komisie, a v ich bezprostrednom okolí vysielať alebo zverejňovať informácie o politických stranách a nezávislých kandidátoch. A to tak tie, ktoré sú v ich prospech, ako aj v neprospech. Právo voliť majú na Slovensku viac ako štyri milióny ľudí. Hlasovať môžu aj cudzinci, nielen Slováci. Podmienkou je plnoletosť a trvalý pobyt v danej obci. Voliť môžeme len v mieste trvalého pobytu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies