Začala sa evakuácia 50-tisíc obyvateľov nemeckého Hanoveru

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 10:50 • 2 min
Začala sa evakuácia 50-tisíc obyvateľov nemeckého Hanoveru

HANOVER - V nemeckom meste Hanover sa začala dnes evakuácia približne 50.000 obyvateľov v rámci príprav na zneškodnenie nevybuchnutých bômb z čias druhej svetovej vojny, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jedna z najrozsiahlejších evakuácií od skončenia druhej svetovej vojny sa začala v piatok večer, väčšina ľudí však zostala vo svojich domovoch do dnešného rána.

Pyrotechnici začnú zneškodňovať nespresnený počet bômb na piatich miestach krátko popoludní a skončiť by mali večer.

Nálezy nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny nie sú v Nemecku ničím zriedkavým. Jedným z posledných bola 1,8 tony vážiaca letecká bomba, ktorú zlikvidovali na Štedrý deň v juhonemeckom Augsburgu, pričom kvôli nej evakuovali 54.000 osôb.

Samotný Hannover, hlavné mesto spolkovej krajiny Dolné Sasko, bolo počas vojny častým cieľom Spojencov, teda protinacistickej koalície štátov. Za jednu jedinú októbrovú noc v roku 1943 naň zhodili asi 261.000 bômb.




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies