Začal tender na riadenie bezpečnosti na cestách I. triedy

NETKY.SK • 15 Október 2015, 12:03 • 2 min
Začal tender na riadenie bezpečnosti na cestách I. triedy

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila verejnú súťaž na riadenie bezpečnosti, návrh, opatrenia a analýzu financovateľnosti bezpečnostných opatrení na cestách I. triedy. Cestári v oznámení nezverejnili predpokladanú cenu týchto služieb plánovaných na štyri roky.

slovakia

left justify in out

Financovať ich chcú s využitím peňazí Európskej únie a štátneho rozpočtu z nového Operačného programu Integrovaná infraštruktúra 2014 - 2020.


"Predmetom zákazky je poskytnutie komplexnej činnosti spojenej s riadením a kontrolou bezpečnosti pozemnej komunikácie v užívaní podľa zákona o riadení bezpečnosti pozemných komunikácií, analýza dopravnej nehodovosti, vypracovanie klasifikácie kritických nehodových lokalít, návrh opatrení a následné ekonomické hodnotenie," oznámila SSC v tendri zverejnenom vo štvrtok vo Vestníku verejného obstarávania.


Uchádzači môžu predkladať ponuky do 30. novembra. Zároveň majú napríklad preukázať, že v rokoch 2012 až 2014 dosiahli celkový obrat v uvedenej oblasti minimálne vo výške 6 mil. eur. Úspešný uchádzač musí popri ďalších podmienkach mať k dispozícii aj štatistiku dopravnej nehodovosti cestných vozidiel.


Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. IVSC Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies