Česko potvrdilo 77 nových prípadov nákazy koronavírusom

NETKY.SK • 24 Jún 2020, 23:08 • 2 min
Česko potvrdilo 77 nových prípadov nákazy koronavírusom

PRAHA - Česko potvrdilo v stredu 77 nových prípadov nákazy koronavírusom v priebehu uplynulých 24 hodín. V utorok pribudlo 89 nakazených. Informoval o tom portál Novinky.cz.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celkovo sa od začiatku epidémie v Česku nakazilo už 10.728 ľudí. Vyliečilo sa 7588 a zomrelo 343 infikovaných. Aktuálne je v krajine 2797 nakazených. Počet aktívnych prípadov stúpa od 27. mája.

 

Najviac nakazených na 100.000 obyvateľov hlási okres Karviná blízko hraníc s Poľskom (približne 70). Nasleduje Liberec (približne 19) a Frýdek-Místek (približne 19), uvádzajú údaje ministerstva zdravotníctva.

 

 

V Česku sa od pondelka opäť uvoľnili ďalšie obmedzenia súvisiace s koronavírusom, ale netýka sa to okresov Karviná a Frýdek-Místek v Moravskosliezkom kraji, kde epidemiológovia riešia lokálne ohniská nákazy. V okrese Karviná sa napríklad infekcia objavila v areáli Bane Darkov a nadväzujúcom okolí.

 

Od pondelka sa na väčšine územia ČR vracajú do bežnej prevádzky kúpaliská, zoologické záhrady, pamiatky či múzeá. Ľudia ich môžu navštevovať bez obmedzenia, doterajší limit počtu návštevníkov už neplatí, ani povinné odstupy. Vzhľadom na priaznivú epidemiologickú situáciu sa zvýšil aj limit pre hromadné akcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies