Zaváhanie Atlética Madrid! La Liga môže mať od decembra nového lídra

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 14:39 • 2 min
Zaváhanie Atlética Madrid! La Liga môže mať od decembra nového lídra

MADRID - Futbalisti Athletica Bilbao sedemkrát za sebou nevyhrali. Lenže ôsmy pokus im už vyšiel a poriadne ním zdramatizovali dianie na špici tabuľky La Ligy. V 32. kole doma zdolali hráčov Atlética Madrid 2:1 (1:0) a tí vedú už len o dva body pred dvojicou najväčších rivalov Real Madrid - FC Barcelona.

slovakia

left justify in out

Zmena na čele?

Ak Katalánci vo štvrtok uspejú doma proti Granade, vyšvihnú sa na čelo tabuľky vôbec prvýkrát v tejto sezóne. A "Los Colchoneros" môžu o líderskú pozíciu prísť prvýkrát od polovice decembra.

 

"Robili sme, čo sa dalo, ale na konci sme zničení. Vyrovnali sme a potom sme dostali ešte jeden gól. Ale budeme bojovať do konca. Máme pred sebou ešte päť zápasov a vieme, že všetky ich môžeme vyhrať," povedal kapitán Atlética Madrid Koke po prehre v Bilbau.

 

 

Nečakaná prehra 
Zverencom Diega Simeoneho nepomohlo ani zaradenie Luisa Suáreza, Joaa Félixa a Thomasa Lemara, ktorí istý čas pre zranenia chýbali. Všetci traja naskočili po hodine hry. Hlavička Iňiga Martíneza z 86. min znamenala tri body pre desiaty tím tabuľky, ktorý má na konte o 32 bodov menej ako zdolané Atlético.

 

"Prvý polčas sme odohrali veľmi zle, v druhom to bolo oveľa lepšie. Preteky o titul budú ešte napínavé. Tešiť sa bude ten, kto najlepšie zvládne mentálny faktor. Emocionálna rovnováha bude v najbližších zápasoch najdôležitejšia pri útoku na titul," skonštatoval Diego Simeone.

 

Obrat Kataláncov 
FC Barcelona prehrával vo Villarreale v 26. min po zásahu Nigérijčana Samuela Chukwuezeho 0:1 ale o ďalších 10 minút po dvoch góloch francúzskeho útočníka Antoineho Griezmanna to bolo 2:1 pre hostí. A tento stav vydržal až do konca zápasu. Domáci dohrávali od 65. min bez vylúčeného Manuela Triguerosa.

 

 

Mnohými zatracovaná Barcelona môže nakoniec zakončiť prvú sezónu pod vedením Ronalda Koemana ziskom dvoch domácich trofejí, keďže pred pár dňami si vybojovala pohárový titul v Copa del Rey. "Nikdy som nepovedal, že double nie je možné. Keď však strácate toľko bodov a máte taký odstup od najlepších, ako sme mali my, idete len od zápasu k zápasu bez veľkých rečí," vyhlásil Ronald Koeman.

 

"Určite sme v hre o titul a mužstvo je hladné po ďalšom úspechu. Posúvať sa dopredu zápas po zápase je tá najlepšia cesta," doplnil holandský tréner blaugranas.

 

Prepisovala sa história 

Súboj Barcelony vo Villarreale sprevádzali aj dva zaujímavé štatistické fakty. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar Sergi Roberto, ktorý nastúpil v druhom polčase, odohral trojstý zápas v drese katalánskeho veľkoklubu. Debutoval v ňom 10. novembra 2010 v zápase Copa del Rey proti Ceute (5:1). Vyrovnal tým zápis Luisa Enriqueho a útočí na Alberta Ferrera s 301 zápasmi. Roberto si dosiaľ v drese FCB pripísal 10 gólov a 35 asistencií.

 


Druhý historický fakt s týka siedmich hráčov z barcelonskej akadémie La Masia v druhom polčase na ihrisku. Boli nimi Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio, Jordi Alba, Óscar Mingueza, Ilaix Moriba a už spomenutý Sergi Roberto.

 

"V posledných troch zápasoch dostal okrem tejto sedmičky príležitosť aj ďalší domáci produkt Ronald Araujo. Je to dôkaz, že tréner Koeman im dôveruje v dôležitých zápasoch La Ligy a Copa del Rey," priblížil oficiálny web FC Barcelona.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies