Začal sa šiesty ročník festivalu Vrbovské Vetry

NETKY.SK • 9 Júl 2012, 21:18 • 2 min
Začal sa šiesty ročník festivalu Vrbovské Vetry

Začal sa šiesty ročník festivalu Vrbovské Vetry - Kultúra V pondelok sa vo Vrbovom začal šiesty ročník slovenského hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry, ktorý potrvá až do nedele 15. júla.

slovakia

left justify in out

img

V pondelok sa vo Vrbovom začal šiesty ročník slovenského hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry, ktorý potrvá až do nedele 15. júla. Tak ako po minulé roky ponúkne známe mená slovenskej, českej a európskej rockovej a nezávislej scény, letné kino, besedy či divadlo a tradične sa bude niesť v duchu humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak.

Každý večer bude uvedený film v rámci letného kina Bažant kinematograf a pred samotným premietaním sa budú tradične konať hudobné vystúpenia a besedy, napríklad Lampa so Štefanom Hríbom, ktorého hosťami budú Ivan Mikloš a Richard Sulík, alebo debata s kazateľom a spisovateľom Danielom Pastirčákom. Na všetky tieto večery bude vstup zdarma a budú sa konať pred kultúrnym domom vo Vrbovom.

V sobotu 14. júla sa uskutoční hlavný festivalový večer, na ktorom sa predstaví Banjo Band Ivana Mládka, Srečna Mladina zo Slovinska, Michael Kocáb s Karpatskými Chrbátmi aj ojedinelý projekt Záhradné domčeky s gitarou vyrobenou z rýľa, basgitarou z krompáča a bicími zo sudov. Zastúpené budú aj festivalové klasiky ako Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa, Chiki liki tu-a a ich projekty, ale aj balkánska dychovka Balkansambel, Vetroplach, Slobodná Európa a ďalší. Vstupné na hlavný festivalový večer je 14 eur v predpredaji na webstránke Tixy.sk alebo 15 eur na mieste.

Program bude prešpikovaný vtipnými vsuvkami z dielne bratov Jobusovcov. Budú sa konať preteky Formuly Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu vozidla, no napriek tomu musí mať prilbu a tým je zaručená jeho úplná bezpečnosť, dostihy Velká Vrbovská na nových pevnejších a bezpečnejších hojdacích koňoch, výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou samotného "minerála" multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa a mnohé ďalšie zaujímavé počiny. Na festivale je k dispozícii stanové mestečko priamo v areáli a samozrejmosťou je aj dostatočný počet parkovacích miest, ktoré sú zdarma.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies