Začala sa tajná voľba generálneho prokurátora, opozícia sa nezúčastňuje

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 14:46 • 2 min
Začala sa tajná voľba generálneho prokurátora, opozícia sa nezúčastňuje

Začala sa tajná voľba generálneho prokurátora, opozícia sa nezúčastňuje

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Národnej rady SR po niekoľkých hodinách ostrých výmen názorov pristúpili k tajnej voľbe generálneho prokurátora. O tento post sa uchádza len nominant koalície Jozef Čentéš, keďže kandidát Smeru-SD Dobroslav Trnka dnes odstúpil. Opozičné strany sa na voľbe nezúčastňujú.
      Na to, aby Čentéš uspel, bude musieť získať nadpolovičnú väčšinu hlasov poslancov zúčastnených na voľbe. Ak ho poslanci zvolia, do funkcie ho ešte musí vymenovať prezident SR Ivan Gašparovič. Ten už avizoval, že tak urobí až potom, ako Ústavný súd SR rozhodne o podnete zastupujúceho generálneho prokurátora Ladislava Tichého.
      Oficiálny výsledok voľby by mal byť známy približne do hodiny. Pôvodne sa malo voliť verejne, no kvôli verdiktu Ústavného súdu SR, ktorý pozastavil účinnosť ustanovení zákona o rokovacom poriadku hovoriacich primárne o verejnej voľbe, plénum na návrh 15 poslancov volí tajne.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies