Za samovraždou českého futbalistu boli vraj vážne psychické problémy

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 13:35 • 2 min
Za samovraždou českého futbalistu boli vraj vážne psychické problémy

BRATISLAVA – Nečakaná smrť bývalého českého futbalového reprezentanta Františka Rajtorala vyvolala mnoho otáznikov. Dôvodom, prečo si 31-ročný Rajtoral siahol na život, mohli byť podľa jeho niekdajšieho spoluhráča Davida Střihavku dlhodobé zdravotné problémy. Ďalšie konštrukcie dokonca poukazujú na finančné ťažkosti a vysoké dlhy futbalistu.

slovakia

left justify in out

"Franta trpel vážnou vrodenou poruchou. Niečo ako maniodepresívna psychóza, či bipolárna porucha," uviedol v rozhovore pre český denník Sport David Střihavka, ktorý s Rajtoralom pôsobil v Ostrave a v Plzni.

 

O tri roky starší Střihavka sa o nešťastnej udalosti dozvedel od Pavla Haška z Viktorie Žižkov. "Bol to šok, niečo strašné. Teraz všetci iba RIP-ujú na sociálnych sieťach, namiesto toho, aby sa na tie veci reagovalo a niečo udialo. Nie iba napísať odkaz na facebook a twitter, a tým to skončilo. Takéto veci by sa mali riešiť, pomenovať a za nič neschovávať," doplnil zronený spoluhráč, ktorý prezradil, že Rajtoral mal viditeľné zdravotné problémy trvajúce minimálne desať rokov.

 

"Človek nemôže byť stále veselý. Toto bolo vážne ochorenie. Niečo takéto sa dalo očakávať. Tragédii sa určite dalo predísť, pokiaľ by na to nezostal sám. Nechcem zo seba robiť doktora, ale určite nešlo o bežné ´depky´," doplnil.

 

Střihavka sa obul aj do predstaviteľov Viktorie Plzeň. Vedenie niekoľkonásobného českého majstra mohlo vraj o Rajtoralových problémoch tušiť. Oficiálne ich prezentovali iba ako únavový syndróm. "Je to nezmysel. Nebola to vôbec pravda. Pôvodom nebolo preťaženie organizmu, to v žiadnom prípade. Franta mal vážnu poruchu," skonštatoval na záver Střihavka. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies