Pre koronavírus súd s Netanjahuom preložili na máj

NETKY.SK • 15 Marec 2020, 09:37 • 2 min
Pre koronavírus súd s Netanjahuom preložili na máj

JERUZALEM - Okresný súd v Jeruzaleme v nedeľu oznámil, že odkladá proces s izraelským predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom o dva mesiace, a to z dôvodu obmedzení vyplývajúcich zo šírenia koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Odložený súd pre koronavírus

Netanjahu sa mal objaviť pred súdom v utorok 17. marca, aby čelil obvineniam z korupcie. Avšak v dôsledku zavedenia mimoriadnych opatrení, ako je obmedzenie zhromažďovania ľudí na verejných miestach, súd oznámil, že proces odkladá do 24. mája, informovala agentúra AP.

 

Netanjahu obžalovaný v rôznych kauzách

Netanjahu (70) čelí obvineniam z podvodu, porušenia dôvery a úplatkárstva v troch rôznych kauzách. Bolo to po prvý raz, čo úradujúceho izraelského premiéra obžalovali z trestného činu.

Netanjahu akékoľvek previnenie odmieta a hovorí o "hone na bosorky", ktorý zasahuje jeho i jeho rodinu.

 

K obžalobe izraelského premiéra došlo uprostred vážnej politickej krízy v krajine. Predchádzajúce dvoje voľby sa skončili patom medzi pravicovým Netanjahuom a jeho politickým rivalom, centristom Bennym Gancom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies