Gorbačov: Za novú studenú vojnu sú zodpovedné Spojené štáty

NETKY.SK • 12 December 2014, 17:57 • 2 min
Gorbačov: Za novú studenú vojnu sú zodpovedné Spojené štáty

NEW YORK - Spojené štáty sú zodpovedné za "novú studenú vojnu" medzi Ruskom a Západom, povedal laureát Nobelovej ceny mieru a bývalý sovietsky líder Michail Gorbačov.

slovakia

left justify in out

"Naučil som sa, že Američanom môžeš načúvať, ale nemôžeš im dôverovať," povedal Gorbačov v rozhovore pre americký magazín Time. 
     

"Keď niečo chcú (Američania), postavia svet hore nohami, len aby to dosiahli," uviedol 83-ročný bývalý sovietsky vodca Michail Gorbačov. S ohľadom na ukrajinský konflikt nazval Gorbačov Spojené štáty "chorobou sveta", uviedla agentúra DPA.
     

Od rozpadu Sovietskeho zväzu Západ zaobchádzal s Ruskom ako s "provinciou", a nie ako s partnerom. "To nemôže náš národ pripustiť. Tu nejde iba o hrdosť," zdôraznil Gorbačov.
     

Politika šéfa Kremľa Vladimira Putina v ukrajinskej kríze, ako aj pripojenie čiernomorského polostrova Krym bolo v Rusku "v súlade s väčšinou", povedal Gorbačov. 
     

Súčasne pripustil, že politický systém v jeho krajine nie je, ani po 23 rokoch od rozpadu Sovietskeho zväzu perfektný. "Stále sú tam prvky autokracie a autoritárskeho zaobchádzania," pripustil Gorbačov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies