Za dvojnásobnú vraždu trest 23 a pol roka

NETKY.SK • 12 Február 2015, 14:50 • 2 min
Za dvojnásobnú vraždu trest 23 a pol roka

BANSKÁ BYSTRICA - Trest 23 a pol roka odňatia slobody v najťažšom väzení vymeral dnes senát Okresného súd v Banskej Bystrici 38-ročnému Samuelovi Š. z Lučenca za dvojnásobnú vraždu.

slovakia

left justify in out

Viackrát trestaný recidivista sa v úvode pojednávania ku skutku priznal a senát to zohľadnil pri vynesení rozsudku. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor i obžalovaný sa k nemu vyjadria v zákonnej lehote.

 

Dvojnásobnú vraždu podľa obžaloby spáchal viackrát trestaný Samuel Š., rodený Oláh, v nedeľu 15. júna minulého roku. V rodinnom dome na Nábrežnej ulici v Lučenci časť Malá Ves po predchádzajúcej hádke dobodal 65-ročného obyvateľa domu Emila H. a jeho spolubývajúcu 40-ročnú Katarínu B. Po vražde z domu obetí ukradol LCD televízor, DVD prehrávač, mobilný telefón a z dvora aj Škodu Felicia. Ukradnuté veci policajti neskôr zaistili. Pri vražednom útoku bol Samuel pod vplyvom pervitínu. V prípravnom konaní tvrdil, že zavraždený Emil sa na neho zaháňal nožom a nechcel ho pustiť z domu, kým mu nevráti dlh. On mu nôž vytrhol z ruky a bodol ho do krku. Vtedy na Samuela zaútočila Katarína. Emilovi útočník zasadil pätnásť bodných a rezných rán do hlavy, krku, hrudníka a ďalších častí tela. Rovnaké poranenia spôsobil útočník aj Kataríne. Obaja napadnutí podľahli zraneniam na mieste činu. Po vražde Samuel zamkol dom a odišiel s kamarátmi do Viedne. Mobil si ponechal, ostatné veci predal kamarátom. 


Predtým, ako ho zadržala polícia, sa Samuel bodol do hrudníka a museli ho hospitalizovať. V minulosti bol trestaný prevažne za majetkovú a násilnú trestnú činnosť. Podľa znalcov jeho intelekt je na nízkej úrovni, nie je sebakritický a jeho prevýchova by bola zložitá. Pripustili i recidívu násilného konania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies