Z vraždy Anny († 58) obvinili jej syna Slavomíra, hrozí mu až doživotný trest!

NETKY.SK • 2 Október 2014, 17:34 • 2 min
Z vraždy Anny († 58) obvinili jej syna Slavomíra, hrozí mu až doživotný trest!

BANSKÁ BYSTRICA - Pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s 34-ročným Slavomírom H. z Dačovho Lomu v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

Prokurátor mu kladie za vinu zločin vraždy 58-ročnej matky Anny, krádež, nedovolené ozbrojovanie a marenie výkonu úradného rozhodnutia.

 

Podľa obžaloby Slavomír zastrelil matku 6. decembra 2013 medzi 11:00 a 15:00 v rodinnom dome. Zasiahol ju dvomi výstrelmi z otcovej poľovníckej pušky a matka podľahla devastačným poraneniam hlavy. Po streľbe prehľadal dom a zobral niektoré matkine a otcove veci vrátane ich dokladov, prehrávače a iné. Zobral i vražednú pušku a náboje do nej. Po tom si vzal matkine auto VW Polo a šiel ku kamarátovi do Senohradu, kde ho večer v spoločnosti drogovo závislých kamarátov zadržali kukláči. 

 

Obžalovaný využil svoje právo a na súde odmietol vypovedať. Senát nemohol prezentovať ani jeho výpovede z prípravného konania, pretože Slavomír nevypovedal ani pred vyšetrovateľom. Na súde iba vyhlásil, že je nevinný vo všetkých bodoch obžaloby. Dodal, že „nebol by som schopný ublížiť matke, ktorú som miloval“. 

 

Jeho starší brat Miroslav bol v čase vraždy vo Zvolene a otec Ján vo Veľkom Krtíši nakupoval veci potrebné na zabíjačku, ktorú chystali na druhý deň. Nebohú našiel manžel a ten okolo 17:00 telefonicky oznámil Miroslavovi smrť matky. Na súde Miroslav označil Slavomíra za človeka, ktorý nemá pracovné návyky, nevie sa zaradiť a pohybuje sa v spoločnosti drogovo závislých ľudí. Matka ho však mala rada a podľa brata bol Slavomír jej miláčik, o ktorého sa musí starať. Povedal, že dodá súdu list, ktorý z väzby poslal otcovi Slavomír a v ňom sa ospravedlňuje príbuzným. Priznanie však v ňom nie je. 

Pojednávanie s obžalovaným Slavomírom pokračuje v piatok 3. októbra výsluchmi znalcov. Súd by chcel vypočuť aj Slavomírovho otca, ale podľa lekárov je v zlom zdravotnom stave a jeho účasť na pojednávaní zatiaľ nie je možná. 
Obžalovanému hrozí väzenie až na 25 rokov, prípadne na doživotie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies