Z voliéry v pražskej zoo uletelo 18 ibisov, hľadajú ich v celom meste

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 17:01 • 2 min
Z voliéry v pražskej zoo uletelo 18 ibisov, hľadajú ich v celom meste

PRAHA - Ťažký mokrý sneh, ktorý napadol v noci na dnes v českej metropole, zapríčinil roztrhnutie voliéry v tamojšej zoologickej záhrade, z ktorej následne uletelo 18 ibisov skalných. Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Jedného z týchto vzácnych vtákov videli dnes v pražskej štvrti Holešovice pri divadle La Fabrika. Pražská zoo zároveň verejnosť požiadala o pomoc s pátraním po ďalších.


"Teraz sa (vtáci) objavujú na rôznych miestach v Prahe a robíme všetko pre to, aby sa bezpečne vrátili do zoo," oznámila hovorkyňa pražskej zoo Jana Myslivečková.


Ibis skalný je vzácny čierny brodivý vták z čeľade ibisovitých, ktorý dorastá do výšky 70-80 centimetrov. Podľa Myslivečkovej ľudia by sa tieto vtáky nemali pokúšať odchytiť sami. Nie sú síce nebezpečné, no momentálne sú vystresované a mohli by im ublížiť. Pražskej zoo sa doposiaľ podarilo odchytiť dva ibisy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies