VIDEO: Veľryba si potápača pomýlila s planktónom, uväznila ho vo svojich ústach!

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 13:21 • 2 min
VIDEO: Veľryba si potápača pomýlila s planktónom, uväznila ho vo svojich ústach!

Na tento deň skúsený potápač Rainer Schimpf nikdy nezabudne.

slovakia

left justify in out

Príbeh ako z rozprávkovej knihy sa odohral pri Port Elizabeth Harbour neďaleko juhoafrického Kapského mesta. 51-ročný Rainer Schimpf, ktorý sa roky venuje potápaniu a sledovaniu morského života, v týchto vodách s kolegami práve natáčal video. Zrazu však prišlo niečo, čo nikto nečakal!

 

Za pätnásť rokov svojej kariéry už Schimpf zažil rôzne situácie, a tak by si človek mohol myslieť, že ho už nič len tak neprekvapí. Opak je ale pravdou. Táto udalosť nastala ako blesk z jasného neba a poriadne vystrašila nielen samotného potápača, ale aj jeho kolegov, ktorí sa zdesene prizerali.

 

img

 

Rainer Schimpf sa sústredene venoval natáčaniu strhujúcich záberov, až náhle pocítil silný tlak v bokoch. Kým si uvedomil, čo sa vlastne deje, nestihol zareagovať inak, ako zadržaním dychu. Ostávalo mu jediné – veriť, že gigantický morský tvor, ktorý ho uchopil svojimi čeľusťami, sa neponorí hlboko a čoskoro ho pustí.

 

Mal veľké šťastie. Veľryba, ktorej sa zrejme jeho prítomnosť nepozdávala, ho po chvíli „vypľula“ a on bez zranenia, no v šoku samostatne doplával na loď.

 

 

Nakoľko vráskavec dorastá do veľkosti až 16 metrov a ponára sa do hĺbky 300 metrov pod hladinu, potápač sa zrejme druhýkrát narodil. Video, na ktorom bezvládne trčí morskému cicavcovi z úst však obletelo svet. Ľudia ho začali prirovnávať k biblickej postave Jonáša, ktorého zhltla veľryba a on si tak v jej útrobách musel tri dni spytovať svedomie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies