Z Thajska doviezli vraha, odsúdeného v Maďarsku na doživotie za granátový útok

NETKY.SK • 6 August 2014, 15:33 • 2 min
Z Thajska doviezli vraha, odsúdeného v Maďarsku na doživotie za granátový útok

BUDAPEŠŤ - Za vraždu odsúdeného muža, ktorý v roku 2005 hodil v maďarskom Törökszentmiklósi na členov jednej rodiny ručný granát, doviezli z Thajska do Maďarska.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes maďarské Celoštátne veliteľstvo polície (ORFK).
     

Podľa denníka Bors sa Antal R. v juhoázijskej krajine schovával od roku 2008 a v jeho neprítomnosti ho debrecínsky odvolací súd odsúdil právoplatne na doživotný trest. Výkon trestu začal hneď po prílete do vlasti v utorok večer.
     

Thajskí policajti ho zadržali na základe medzinárodného zatykača vydaného maďarskými orgánmi a informácií maďarského Národného úradu vyšetrovania v druhej polovici júla v provincii Pran Buri. Thajská polícia našla muža aj napriek tomu, že sa preukázal falošnými dokladmi.
     

V lete 2005 došlo k hromadnej bitke medzi členmi dvoch rodín, pri ktorej rodina Antala R. strieľala pištoľami do približne 20-členného davu protivníka a Antal R. hodil ručný granát. Pri útoku jeden človek zomrel a 14 ľudí utrpelo vážne zranenia, medzi nimi viacerí s trvalými následkami.
     

Vrah použité zbrane a muníciu schoval do studne; polícia ich našla v roku 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies