Z Nitry do Prahy začne premávať prvý priamy vlak

NETKY.SK • 14 December 2016, 14:17 • 2 min
Z Nitry do Prahy začne premávať prvý priamy vlak

NITRA - Prvý priamy vlak z Prahy do Nitry vypraví dopravný podnik Arriva v piatok 16. decembra. Od soboty rána bude vlak premávať aj opačným smerom.

slovakia

left justify in out

"Priame vlakové spojenie z Nitry cez Trenčín až do Prahy ponúkneme cestujúcim ako prví v histórii,“ povedal generálny riaditeľ spoločností Arriva na Slovensku László Ivan.


Doterajšia prevádzka na trase Trenčín - Praha ukázala, že cestujúci majú o toto spojenie veľký záujem. "Našu ponuku pre cestujúcich rozširujeme o spojenie Nitry s Prahou, pričom doprava našimi vlakmi bude k dispozícii aj cestujúcim v Hlohovci, Leopoldove, Piešťanoch a Novom meste nad Váhom,“ dodal Ivan. Doteraz prevádzkovala Arriva jeden víkendový expres na trase Trenčín – Praha a späť. Ten vyrážal v sobotu ráno z Prahy do Trenčína a v nedeľu popoludní išiel späť z Trenčína do Prahy. Od apríla 2017 budú jazdiť vlaky na linke Praha – Trenčín – Nitra ešte častejšie a v letnej sezóne vypraví Arriva medzi Slovenskom a Českom dva spoje každý deň.


Na všetkých spojoch medzi Nitrou, Trenčínom a Prahou budú jazdiť dieselové vlaky, ktoré zabezpečujú linku do Trenčína už v súčasnosti. Vo vlaku majú cestujúci k dispozícii pripojenie na internet, elektrické zásuvky, pitnú vodu zdarma, oddelený tzv. tichý oddiel, špeciálne vyhradené a upravené miesta pre deti, možnosť zakúpiť si občerstvenie. Po novom pribudnú v oddieloch pre cestujúcich tiež LCD obrazovky s aktuálnymi informáciami o jazde vlaku, jeho rýchlosti, ponuke občerstvenia, prípojoch či čase dojazdu do nasledujúcej stanice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies