Z nevraživosti madridského publika praskli Djokovičovi nervy

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 14:27 • 2 min
Z nevraživosti madridského publika praskli Djokovičovi nervy

MADRID - Srbského tenistu Novaka Djokoviča zaskočila nevraživosť madridského publika, ktorej sa dočkal počas svojho utorňajšieho zápasu s Bulharom Grigorom Dimitrovom v 2. kole antukového turnaja ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open.

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka divákov, zvolili si môjho súpera za hráča, ktorému venovali podporu. Nič viac k tomu nemôžem povedať. Všimli ste si dôvod, prečo sa tribúny obrátili proti mne? Neviem, čo by som mohol dodať..." cituje magazín Tennis lídra svetového rebríčka Djokoviča, ktorý prehral 6:7 (6), 7:6 (8), 3:6. Na príjme v desiatom geme úvodnej časti nezužitkoval setbal, v tajbrejku dokonca dva v rade. Napokon mu nebolo nič platné, že v tajbrejku druhej časti (mal v nej manko 2:4 na gemy) odvrátil Dimitrovov mečbal a ešte si vynútil rozhodujúce dejstvo. Po zápase označil Bulhara za lepšieho hráča onoho večera a spätne priznal, že pre problémy s pravým členkom tucet dní netrénoval.

Srb zožal nevôľu publika pri každom "stiahnutí" arbitra z empajru na kontrolu miesta dopadu loptičky. Sporným verdiktom prišiel o prvý zo spomenutých setbalov. "Nechcem o tých rozhodnutiach diskutovať. Tie loptičky boli fakt tesné. Pri tom setbale som si myslel, že išlo o ´out´, ale v poriadku. Rešpektujem, že platí názor rozhodcu. Nevidím však dôvod, prečo som si výzvami o kontrolu stôp vyslúžil piskot. Neurobil som nič zlé," skonštatoval 25-ročný Belehradčan Djokovič, ktorý prilial olej do ohňa aj poukázaním na svoje zdravotné problémy za stavu 2:4 v druhom sete.

Po zisku tohto dejstva inokedy distingvovaný Srb z lavičky hneď dva razy zakričal smerom k auditóriu provokačnú výzvu na orálnu intímnu praktiku. Video priniesol napríklad portál Blic aj s komentárom, že tento Noleho výbuch vstúpi do pamäti ako zriedkavý a bezprecedentný.

Čoskoro 22-ročný Dimitrov (nar. 16. mája 1991) na margo priazne publika povedal: "Vážne som to nepredpokladal. Samozrejme, išlo o aspekt, ktorý mi značne prospel. Pre mňa to určite bola nová skúsenosť, pretože obvykle zažijete čosi takéto len v Davisovom pohári."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies