Z nemocnice v Libérii prepustia posledného pacienta liečeného na ebolu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 14:20 • 2 min
Z nemocnice v Libérii prepustia posledného pacienta liečeného na ebolu

MONROVIA - Zdravotníci v Libérii postihnutej minuloročnou epidémiou eboly majú vo štvrtok prepustiť z nemocnice posledného vyliečeného človeka, zatiaľ čo úrady na území západoafrickej krajiny v súčasnosti neevidujú žiadne ďalšie prípady nakazenia.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ ministerstva zdravotníctva Tolbert Nyenswah informoval, že posledný pacient opustí špeciálnu liečebnú jednotku, ktorú vybudovala Čína v hlavnom meste Monrovia, na čo bude možné vyhlásiť Libériu za krajinu zbavenú eboly v prípade, že v súlade so štandardmi Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) sa najbližších 42 dní neobjaví žiadny nový prípad. Nyenswah vyzval všetkých obyvateľov, aby sa osobne zasadzovali za dosiahnutie tohto stavu prostredníctvom dôkladného dodržiavania opatrení proti ebole.

 

Aktuálna bilancia WHO v súvislosti s epidémiou eboly v západnej Afrike uvádza takmer 10-tisíc potvrdených úmrtí. Vírus vyvolávajúci krvácavú horúčku je okrem Libérie na ústupe aj v Guinei, nové prípady však stále hlásia zo Sierry Leone.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies