Z nákladného Carga odišlo v tomto roku 1177 zamestnancov

NETKY.SK • 7 Júl 2012, 21:26 • 2 min
Z nákladného Carga odišlo v tomto roku 1177 zamestnancov

Z nákladného Carga odišlo v tomto roku 1177 zamestnancov - Doprava Z nákladného dopravcu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo), a. s.

slovakia

left justify in out

img

Z nákladného dopravcu Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia (ZSSK Cargo), a. s., odišlo od januára do júna tohto roka 1177 zamestnancov. Z toho 973 ľudí sa presunulo k osobnému dopravcovi Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). "Dôvodom bol predaj časti aktív do ZSSK," priblížila riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Cargo Monika Schmidtová. Ten znamenal presun opravárenských činností z Carga do osobného dopravcu, ktorý schválila ešte bývalá vláda Ivety Radičovej. Týmto krokom si ZSSK od februára opravuje vagóny vo vlastnej réžii. Firme to malo pomôcť ušetriť finančné prostriedky. Ďalších 35 zamestnancov firmy odišlo v priebehu piatich mesiacov z Carga na základe organizačných zmien v spoločnosti z roku 2011. "Ostatní zamestnanci skončili pracovný pomer dohodou, respektíve z iných dôvodov, napríklad pre odchod do dôchodku," dodala Schmidtová. Firma má v súčasnosti 6953 pracovníkov. "V roku 2012 nie je v zmysle podnikateľského plánu pripravovaná optimalizácia zamestnancov," doplnila Schmidtová. V prípade osobného dopravcu ZSSK odišlo v tomto roku do starobného a invalidného dôchodku spolu 64 ľudí.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies