Z dublinskej katedrály ukradli srdce stredovekého svätca

NETKY.SK • 5 Marec 2012, 07:35 • 2 min
Z dublinskej katedrály ukradli srdce stredovekého svätca

Z dublinskej katedrály ukradli srdce stredovekého svätca

slovakia

left justify in out

img

Zlodeji ukradli z katedrály v írskom Dubline zachované srdce uctievaného stredovekého svätca, oznámila dnes miestna polícia. 
      Srdce patróna írskej metropoly, svätého Laurencea O'Toolea, bolo uložené v dublinskej katedrále Christ Church od 13. storočia.
      Neznámi páchatelia ukradli drevenú schránku v tvare srdca obsahujúcu relikviu v sobotu ráno. Bez povšimnutia pritom nechali cenné zlaté kalichy a svietniky. 
      Dekan katedrály vyjadril nad krádežou hlboký smútok a počudovanie. Relikvia podľa jeho slov totiž nemá prakticky žiadnu finančnú hodnotu, má však nevyčísliteľný význam pre veriacich a návštevníkov kostola. 
      Dublinský arcibiskup Laurence O'Toole žil v rokoch 1128-80. Za svätého ho vyhlásili v 13.storočí.
      V posledných mesiacov v Írsku ukradli už dve cirkevné relikvie, vrátane údajného kusa dreva z kríža, na ktorom ukrižovali Ježiša Krista. Írska polícia ho však vypátrala a vrátila do opátstva v grófstve Tipperary.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies