Z Dóžovho paláca v Benátkach odcudzili šperky za tisíce eur

NETKY.SK • 4 Január 2018, 06:00 • 2 min
Z Dóžovho paláca v Benátkach odcudzili šperky za tisíce eur

BENÁTKY - Šperky v hodnote tisícok eur odcudzili v stredu ráno z Dóžovho paláca v Benátkach. Ukradnuté klenoty boli súčasťou expozície s názvom Treasures of the Mughals and Maharajas (Poklady mogulov a maharadžov), na ktorej bolo vystavených zhruba 270 indických šperkov a drahokamov z 16.-20. storočia a ktorá sa mala v stredu skončiť.

slovakia

left justify in out

Polícia sa teraz podľa spravodajského portálu thelocal.it snaží vypátrať, ako ku krádeži došlo. Podľa prvotných správ sa lupičom podarilo vlámať do vitríny, v ktorej boli šperky vystavené, pričom následne aj s lupom ušli tak, že sa zamiešali do davu návštevníkov paláca. Medzi odcudzenými klenotmi bola aj brošňa a náušnice v hodnote okolo 30.000 eur.

 

"Experti z Ríma boli okamžite povolaní, aby do (prípadu) krádeže vniesli trocha svetla," uviedol policajný komisár Vito Gagliardi, podľa ktorého je teraz dôležité zistiť, kde presne nastala chyba. Dodal, že vitrínu zlodeji otvorili tak, že vyzerala ako "plechovka". Samotný alarm podľa jeho slov buď vôbec nefungoval, alebo sa spustil prineskoro.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies