Z bratislavského cintorína zmizla busta za 10-tisíc

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 14:06 • 2 min
Z bratislavského cintorína zmizla busta za 10-tisíc

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ spôsobil krádežou busty na bratislavskom cintoríne škodu 10.000 eur.

slovakia

left justify in out

"Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II pátrajú po doposiaľ neznámom páchateľovi trestného činu krádeže a v tejto súvislosti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní. Busta bola odcudzená v presne nezistenom čase v dňoch 11. až 17. apríla v areáli cintorína na Trnavskej ceste z mramorového podstavca na jednom z hrobových miest. Išlo o bronzovú bustu oceľovej farby, s podobizňou akademického maliara Gustáva Mallého. Krádežou busty bola spôsobená škoda v celkovej výške 10.000 eur," uviedol pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

 

Polícia sa obrátila na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní. "Akékoľvek informácie, ktoré by mohli prispieť k vypátraniu páchateľa krádeže, respektíve k odcudzenej buste, možno oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na čísle 09610 32636 alebo osobne na ktoromkoľvek oddelení Policajného zboru," dodal krajský policajný hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies