Z aktívnej sopky v Indonézii evakuovali po zemetrasení vyše 500 turistov

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 07:39 • 2 min
Z aktívnej sopky v Indonézii evakuovali po zemetrasení vyše 500 turistov

JAKARTA - Viac ako 500 turistov a ich sprievodcov evakuovali na indonézskom ostrove Lombok z tamojšieho aktívneho vulkánu Rinjani, kde uviazli po nedeľňajšom zemetrasení.

slovakia

left justify in out

Odhaduje sa, že po zemetrasení s magnitúdou 6,4 ostalo na sopke uväznených okolo 560 turistov zo Spojených štátov, Francúzska, Holandska, Thajska, Nemecka a mnohých ďalších krajín. Do pondelňajšieho večera miestneho času sa do bezpečia dostalo 543 turistov, ktorým zostupové trasy zahatali dotrasy, zosuvy pôdy a bahna.

 

Rinjani je aktívny stratovulkán nachádzajúci sa na severovýchode ostrova Lombok. S výškou 3726 metrov ide o druhú najvyššiu sopku Indonézie, obľúbenú medzi turistami. V jej kaldere sa nachádza jazero Segara Anak s hĺbkou 230 metrov. Posledné väčšie erupcie boli zaznamenané v máji 2009, máji 2010 a septembri 2016.

 

Podľa najnovšej oficiálnej bilancie si nedeľňajšie zemetrasenie vyžiadalo na susednom ostrove Bali najmenej 16 mŕtvych a viac ako 350 zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies