Yellenová sa ujala funkcie šéfky centrálnej banky USA

NETKY.SK • 4 Február 2014, 06:56 • 2 min
Yellenová sa ujala funkcie šéfky centrálnej banky USA

WASHINGTON - Funkcie šéfky amerického Federálneho rezervného systému (Fed) sa v pondelok ujala Janet Yellenová. Informovala o tom vo vyhlásení centrálna banka USA. Yellenová na tomto poste vystriedala Bena Bernakeho a stala sa prvou ženou na čele Fed-u. Jej funkčné obdobie potrvá do 3. februára 2018.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf centrálnej banky USA Ben Bernanke sa od pondelka stal členom washingtonskej neziskovej výskumnej organizácie Brookings Institution. Pôsobenie Bernankeho na čele Fed-u sa skončilo v piatok. Vo funkcii bol osem rokov, pričom išlo o obdobie finančnej krízy a nových spôsobov uplatňovania menovej politiky v čase hospodárskeho poklesu, ktorý dostal pomenovanie Veľká recesia. "Tešíme sa na to, že budeme pánovi Bernankemu pomáhať s knihou, ktorú plánuje napísať, a na to, že nám bude radiť, keďže pracujeme na zlepšení chápania fiškálnej a menovej politiky verejnosťou," uviedol Brookings Institution.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies