Xavi, Messi a Ronaldo kandidátmi na Najlepšieho hráča v Európe 2010/2011

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:25 • 2 min
Xavi, Messi a Ronaldo kandidátmi na Najlepšieho hráča v Európe 2010/2011

Xavi, Messi a Ronaldo kandidátmi na Najlepšieho hráča v Európe 2010/2011

slovakia

left justify in out

img

Víťaz prvého ročníka futbalovej ankety UEFA o Najlepšieho hráča v Európe za sezónu 2010/2011 vzíde z trojice Xavi Hernandez (Šp./FC Barcelona), Lionel Messi (Arg./FC Barcelona) a Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid). Konečné výsledky prestížnej ankety, v ktorej hlasovalo 53 futbalových novinárov zo starého kontinentu, oznámia 25. augusta v Monacu pri príležitosti žrebovania skupinovej fázy Ligy majstrov.
      Nové prestížne ocenenie je výsledkom spolupráce UEFA s European Sports Media (ESM), pričom má slúžiť ako pocta pre najlepšieho futbalistu na európskej klubovej scéne v danom ročníku. Ocenenie UEFA Najlepší hráč v Európe je nástupcom ankety UEFA Klubový futbalista roka, ktorú minulý rok vyhral Argentínčan Diego Milito z Interu Miláno (pozn. Ronaldo - víťaz v roku 2008, Messi - 2009).
      Okrem Xaviho a Messiho sa do desaťčlennej spoločnosti hviezdnych  futbalistov v Európe dostali aj ďalší dvaja hráči katalánskeho giganta Andres Iniesta a Gerard Pique. Do TOP 10 v hlasovaní európskych športových novinárov sa dostal aj Kolumbijčan Radamel Falcao z FC Porto, Angličan Wayne Rooney z Manchestru United, jeho spoluhráč Srb Nemanja Vidič, Švéd Zlatan Ibrahimovič z AC Miláno a nemecký reprezentačný brankár Manuel Neuer, ktorý medzičasom prestúpil zo Schalke 04 do Bayernu Mníchov.
      Xavi a Messi výraznou mierou pomohli v minulej sezóne Barcelone vystúpiť na trón v Primera Division aj v Lige majstrov. Argentínsky krídelník dal v 55 zápasoch celkovo 53 gólov, z toho tucet v Lige majstrov a 31 v španielskej najvyššej súťaži. Bol to však Portugalčan Ronaldo, ktorý už získal Zlatú kopačku pre najlepšieho európskeho kanoniera za 40 ligových gólov v drese španielskeho vicemajstra Realu Madrid.
      Viac ako 50 žurnalistov využilo elektronické hlasovanie na vytvorenie užšieho trojčlenného zoznamu, z ktorého vzíde víťaz prvého ročníka futbalovej ankety UEFA o Najlepšieho hráča v Európe. Každý novinár napísal na zoznam mená troch hráčov, pričom prvý dostal päť bodov, druhý tri a tretí jeden. UEFA preto už zverejnila poradie od 4. po 10. miesto, ale vedúca trojica zostane bez poradia až do spomínaného augustového termínu.

      UEFA Najlepší hráč v Európe 2010/2011:
      1. Xavi Hernandez (Šp./FC Barcelona), Lionel Messi (Arg./FC Barcelona) a Cristiano Ronaldo (Port./Real Madrid), 4. Andrés Iniesta (Šp./FC Barcelona) 33 bodov, 5. Radamel Falcao (Kol./FC Porto) 17 b., 6. Wayne Rooney (Angl./Manchester United) 15 b., 7. Nemanja Vidič (Srb./Manchester United) 5 b., 8. Zlatan Ibrahimovič (Švéd./AC Miláno) 4 b., Gerard Piqué (Šp./FC Barcelona) 4 b., 10. Manuel Neuer (Nem./Schalke 04/Bayern Mníchov) 3 b.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies