WTA Wu-chan: Tenistka Kerberová potvrdila postavenie líderky a s prehladom zvládla prvý zápas

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:27 • 2 min
WTA Wu-chan: Tenistka Kerberová potvrdila postavenie líderky a s prehladom zvládla prvý zápas

WU-CHAN - Nemecká tenistka Angelique Kerberová zvládla svoj premiérový zápas v úlohe líderky svetového rebríčka, ktorou je tretí týždeň. V utorok zvíťazila za 137 minút 6:7 (4), 6:1, 6:4 nad Francúzkou Kristinou Mladenovicovou v 2. kole dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Dongfeng Motor Wuhan Open na tvrdom povrchu v čínskom Wu-chane. V 1. kole mala ako jednotka tohto podujatia voľný žreb. V osemfinále Kerberovú preverí takisto ľavoruká wimbledonská šampiónka 2011 a 2014 Petra Kvitová z ČR.

slovakia

left justify in out

"Kiki dnes najmä v úvodnom sete hrala veľmi dobre. Ja som sa od druhého pokúšala o návrat do zápasu. Usilovala som sa hrať agresívnejšie, viac forsírovať môj štýl, trošku lepšie sa hýbať. Prvý duel je vždy ťažký. Som rada, že som v ňom napokon predsa len uspela," povedala Kerberová podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA).

Dvadsaťosemročná brémska rodáčka Kerberová začiatkom septembra pridala titul na newyorských grandslamových US Open k rovnako hodnotnému z januárových melbournských Australian Open. Proti 26-ročnej niekdajšej dvojke hodnotenia Kvitovej (16.) má skóre 5:4, na spomenutých medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických 2016 ju v osemfinále prekonala 6:3, 7:5, bol to tretí úspech v rade v rámci tejto rivality.

Dvojhra - 2. kolo:


Angelique Kerberová (Nem.-1) - Kristina Mladenovicová (Fr.) 6:7 (4), 6:1, 6:4 za 137 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies