WTA oficiálne potvrdila miestenku do Sofie pre Cibulkovú

NETKY.SK • 10 Október 2014, 18:35 • 2 min
WTA oficiálne potvrdila miestenku do Sofie pre Cibulkovú

SOFIA - Slovenská tenistka Dominika Cibulková už aj oficiálne má istotu práva štartu 28. októbra - 2. novembra na tzv. malých koncosezónnych výberových MS WTA na tvrdom povrchu v hale Arena Armeec v bulharskej Sofii.

slovakia

left justify in out

Tenisová asociácia žien (WTA) okrem nej v piatok definitívne poslala na podujatie Garanti Koza Tournament of Champions s celkovou dotáciou 750 000 USD aj Rusku Jekaterinu Makarovovú a Nemku Andreu Petkovicovú.

 

Už dávnejšie je známe, že voľné karty dostali Srbka Jelena Jankovičová a domáca Cvetana Pironkovová. Zahrá si šesť tenistiek (plus spomenuté dve "wild cards"), ktoré tento rok triumfovali na niektorom z turnajov so štatútom International (Cibulková na prelome februára a marca dobyla mexické Acapulco) a majú najvyššie postavenie vo svetovom rebríčku z tohto okruhu hráčok. 

 

Na doterajších piatich edíciách postupne triumfovali Francúzka Aravane Rezaiová (2009), Srbka Ana Ivanovičová (2010 a 2011), Ruska Naďa Petrovová (2012) a Rumunka Simona Halepová (2013). Prvé tri ročníky sa konali na indonézskom ostrove Bali, teraz sa tretí raz a zároveň naposledy bude hrať v Sofii. Od štvrtka sa vie, že v rokoch 2015 - 2019 sa tzv. malé MS uskutočnia v čínskom Ču-chaji v týždni po singapurskom "veľkom" šampionáte WTA Finals. Turnaj bude mať inovovaný formát s rozšírením počtu účastníčok dvojhry na tucet a so zaradením štvorhry, ponúkne dovedna 2,15 milióna USD. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies