WTA Singapur: Radwaňská sa vo finále stretne s Kvitovou

NETKY.SK • 31 Október 2015, 14:51 • 2 min
WTA Singapur: Radwaňská sa vo finále stretne s Kvitovou

SINGAPUR - Poľka Agnieszka Radwaňská a Češka Petra Kvitová sa stretnú vo finále koncoročného singlového šampionátu tenistiek v Singapure.

slovakia

left justify in out

V sobotu si v semifinále MS WTA Tour Radwaňská poradila so Španielkou Garbine Muguruzovou Blancovou po veľkom boji v troch setoch 6:7 (5), 6:3 a 7:5 a Kvitová vyhrala nad Ruskou Mariou Šarapovovou 6:3 a 7:6 (3).

 

Radwaňská otočila nepriaznivý vývoj duelu a proti unavenejšej Muguruzovej Blancovej mala v závere navrch. Duel trval až 2:41 h. Španielka v tajbrejku získala úvodné dejstvo, ale štart druhého nezachytila a rýchlo prehrávala 0:4. Poľka v rozhodujúcom sete viedla 3:0 i 4:1, ale Muguruzová Blancová ešte zabojovala a vyrovnala na 4:4. V dvanástej hre si ale stratila podanie a Radwaňská si tak na Turnaji majsteriek pri siedmej účasti premiérovo zahrá vo finále.

 

"Netušila som, či sa po prehratom prvom sete ešte dokážem vzchopiť. Ale bol to skvelý zápas od začiatku do konca, so vzostupmi i pádmi, s dlhými výmenami a nekonečným behaním. Som naozaj šťastná, že som duel dotiahla do víťazného konca," povedala po zápase 26-ročná Radwaňská. "V zajtrajśom finále nemám čo stratiť, takže mi je vlastne jedno, kto proti mne nastúpi. Budem sa snažiť hrať tak dobre ako dnes a užívať si to."

 

Kvitová sa vo finále predstaví opäť po štyroch rokoch, keď na Turnaji majsteriek získala svoj doteraz jediný titul. Jej semifinále proti Šarapovovej trvalo 111 minút, česká hráčka získala prvý set vďaka sérii troch víťazných hier od stavu 3:3. V druhom najskôr dominovala Šarapovová, ktorá po dvoch brejkoch viedla už 5:1, no tretí set si nevynútila. Kvitová bojovala, dokázala manko zmazať a v tajbrejku už dominovala.

 

dvojhra - semifinále:

Agnieszka Radwaňská (5-Poľ.) - Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) 6:7 (5), 6:3, 7:5, Petra Kvitová (4-ČR) - Maria Šarapovová (3-Rus.) 6:3, 7:6 (3)

 

štvorhra - semifinále:

Martina Hingisová, Sania Mirzová (1-Švajč./Ind.) - Chan Hao-ching, Chan Yung-jan (Taiwan) 6:4,6:2

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies