WTA Kuala Lumpur: Cibulková ako hráčka TOP 10 postúpila do semifinále

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 15:21 • 2 min
WTA Kuala Lumpur: Cibulková ako hráčka TOP 10 postúpila do semifinále

KUALA LUMPUR - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpur.

slovakia

left justify in out

Ako nasadená jednotka si vo štvrťfinále poradila so šestkou "pavúka" Kazaškou Zarinóu Diyasovou po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:2 a 6:4. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti víťazke duelu medzi treťou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou a Turkyňou Caglou Buyukakcayovou.
     

Cibulkovej vyšiel úvod stretnutia a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 3:1. Diyasová však v ďalších minútach otočila na 5:3 a prvý set sa stal jej korisťou. Od začiatku druhého dejstva prevzala slovenská jednotka taktovku zápasu do svojich rúk, kvalitne podávala i returnovala a ničila súperku z forhendu. V rozhodujúcom sete si po brejku v druhom geme vybudovala náskok 3:0. Diyasová síce vyrovnala na 4:4, no koncovka patrila Cibulkovej, ktorá v desiatom geme po víťaznom bekhende premenila v poradí druhý mečbal. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Kuala Lumpur už istú prémiu 11.500 dolárov a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

 

Cibulková bola po postupe medzi elitné kvarteto spokojná. "Bol to veľmi ťažký zápas. Diyasová je mladá tenistka, hrala nebojácne, nemala čo stratiť. Dnes mi naozaj dala zabrať, poriadne ma preverila a otestovala moje schopnosti. V prvom sete som mala problémy zvyknúť si na veľmi vysokú vlhkosť vzduchu. Pred mojimi úvodnými dvomi duelmi v Malajzii pršalo, teraz boli podmienky oveľa náročnejšie, no dokázala som sa s tým napokon vyrovnať a zvyknúť si. V Malajzii som odohrala tri dobré zápasy, na kurte sa cítim stále lepšie a lepšie. Už sa teším na semifinále. Dôležité je, aby som po dnešnom trojseťáku dobre zregenerovala," povedala Slovenka v prvom interview priamo na kurte.

     

"Počasie bolo dobré, ale cítila som vlhkosť, aj keď nepršalo. Aj vzduch bol trocha iný. Dlhý šiesty gem prvého setu, ktorý som prehrala, mi zobral veľa fyzických síl. Trvalo potom pár gemov, kým som sa opäť našla. Zarina hrala skutočne dobre, musela som produkovať svoj najlepší tenis. V prvom sete som jej až priveľmi dovolila hrať jej tenis. V treťom dejstve to bolo tesné, ale cítila som sa pohodlne a videla, že súperka začína byť unavená. Odohrala som aj niekoľko nešťastných úderov, ktoré išli mimo dvorca alebo skončili na sieti. Oddýchnem si a pripravím sa na zajtrajší duel proti Karoline Plíškovej," uviedla na webovej stránke podujatia Dominika Cibulková. 

 

dvojhra - štvrťfinále:

Dominika CIBULKOVÁ (1-SR) - Zarina Diyasová (6-Kaz.) 4:6, 6:2, 6:4, Karolína Plíšková (3-ČR) - Cagla Buyukakcay (Tur.) 6:4, 6:4 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies