Doping na Tour de France? Vyšetrovatelia preverujú nepovolené látky v tíme Naira Quintanu

NETKY.SK • 22 September 2020, 08:47 • 2 min
Doping na Tour de France? Vyšetrovatelia preverujú nepovolené látky v tíme Naira Quintanu

PARÍŽ - Polícia počas 15. etapy Tour de France prehľadávala izby troch jazdcov z tímu Arkea Samsic. Podozrenie padlo aj na kolumbijského cyklistu Naira Quintanu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra AFP pri razii našli u cyklistov rôzne lieky a podozrivé zdravotnícke produkty, ktoré by mohli naznačovať doping počas pretekov. Dve osoby údajne zatkli a skončili vo vyšetrovacej väzby.

 

Znepokojený generálny manažér tímu Arkéa-Samsic Emmanuel Hubert sa vyjadril, že podporuje svojich jazdcov, ak sa však preukáže, že využívali zakázanné praktiky a brali podporné látky na zvýšenie výkony, budú musieť opustiť tím. Informoval denník L'Equipe.

 

Súvisiaci článok: Tour de France zažila obrovské prekvapenie, mladučký Pogačar rozdrvil favorita

 

„Minulý týždeň sa v našom hoteli konala prehliadka, ako som už potvrdil pre rôzne médiá, týkalo sa to iba obmedzeného počtu jazdcov a ich blízkeho okolia, ktoré nie sú zamestnancami tímu,“ upresnil generálny riaditeľ.

 

Podľa dostupných informácii, vo vyšetrovačke skončili dvaja muži, ktorí sú veľmi dobrými priateľmi bratov Naira a Dayera Quintanovcov. Tí sa už podrobili vypočutiu na pojednávaní v pondelok v Oclaesp, teda ústrednom úrade zameranom na ochranu životného prostredia a verejného zdravia.

 

Generálny riaditeľ tímu zároveň dodal, že vyšetrovanie sa nezameriava priamo na celý tí, ale iba na jednotlivcov. „Podporujeme našich jazdcov, ale ak sa ukáže, že na konci súčasného vyšetrovania potvrdí pravosť dopingových praktík, tím okamžite týchto členov dištancuje a bezodkladne prijme potrebné opatrenia,“ zdôraznil Hubert.

 

K razii došlo počas 15. etapy z Lyonu do Grand Colombier dlhej 175 km.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona