Apple pripravuje nové emotikony. Nechýbjú nové srdiečka a genderovo neutrálne tváre

NETKY.SK • 18 Február 2021, 10:32 • 2 min
Apple pripravuje nové emotikony. Nechýbjú nové srdiečka a genderovo neutrálne tváre

Spoločnosť nový set emotikonov sprístupní už o niekoľko týždňov.

slovakia

left justify in out

Pôjde o zbrusu nové emotikony, no aj nové verzie tých, ktoré už majitelia IPhonov poznajú dlhšie. Emotikony budú dostupné pre zariadenia s operačným systémom iOS 14.5. Aké novinky na oživenie tvojich správ prídu? Sú to srdiečka obmotané obväzom, no aj srdiečka v ohni. Rovnako tak pribudne rodovo neutrálna tvár s možnosťou dlhých a krátkych vlasov. 

 

img

 

Kvôli tomuto updatu Apple spolupracoval s organozáciami American Council of the Blind, Cerebral Palsy Foundation, a  National Association of the Deaf, aby smajlíky správne reprezentovali ich jednotlivú myšlienku. Vďaka aktualizáciam nebude potrebné prehrabávať sa stovkami malých obrázkov, pretože bude možné ich vyhľadať vďaka slovu, či fráze. 

 

img

 

Aktualizácia sa však týka aj noviniek, ktoré zmenie výzor niektorých obľúbených emotikonov. Zmena sa týka horolezcov, ktorí po novom na ich hlavách budú mať ochrannú helmu, čo doteraz chýbalo. Taktiež bude vizuálne pozmenený obrázok injekcie s krvou, a to na injekciu s vakcínou.

 

img

 

Nových emotikonov by však mal nový update priniesť už v priebehu budúceho mesiaca, a to cez 200.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies