WTA Indian Wells: Cibulková prehrala s Na Li

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 07:40 • 2 min
WTA Indian Wells: Cibulková prehrala s Na Li

INDIAN WELLS - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako dvanásta prehrala vo štvrtkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells s favorizovanou dvojkou svetového rebríčka a jednotkou tohto prestížneho podujatia Na Li z Číny za 157 minút 3:6, 6:4, 3:6.

slovakia

left justify in out

"Veľmi ma mrzí táto prehra, pretože som doteraz mala najbližšie v kariére k tomu, aby som zvíťazila nad Na Li. Súperka bola zdolateľná, ale trochu ma zradil servis. Vo výmenách sa mi až na prvý set hralo dobre. Veľká škoda mojich nepremenených šancí. Bolo to tesné, preto ma to mrzí," povedala po stretnutí Dominika Cibulková. 


Dvadsaťštyriročnej Bratislavčanke sa nevydaril revanš za prehru 6:7 (3), 0:6, ktorú inkasovala 25. januára vo finále melbournských grandslamových Australian Open. Celkovo zaostáva v bilancii zo vzájomných duelov s 32-ročnou Na Li už 0:6. "Bol to iný zápas ako nedávno v Austrálii. Súperka hrala agresívnejšie, využívala moje slabšie chvíľky. Keď som ustupovala dozadu, ona si viac vstúpila do kurtu a bola nebezpečná,“ komentovala Na Li pre server WTA. "Vyhrala som set a hrala som celkovo lepšie ako vo finále Australian Open. Proti takej hráčke ako je Na Li však musím lepšie využívať svoje šance," potvrdila Cibulková. 

 

Sympatická Ázijčanka Na Li sa v semifinále stretne s Taliankou Flaviou Pennettovou, ktorá si vo vyrovnanom stretnutí poradila s Američankou Sloane Stephensovou 6:4, 5:7, 6:4. V dolnej polovici žrebu už v stredu utvorili semifinálovú dvojicu Poľka Agnieszka Radwanská a Rumunka Simona Halepová. 

 

Kapitánom fedcupovej reprezentácie SR Matejom Liptákom trénersky vedená Cibulková si odnáša 215 bodov do renkingu a prémiu 104 000 USD. Zostane na 11. priečke v počítačovom poradí. Na svoj premiérový prienik do Top 10 potrebovala na tomto podujatí aspoň finálovú účasť. 

 

Cibulková hneď v úvode duelu dvakrát stratila svoje podanie, čo si síce raz vykompenzovala ziskom súperkinho servisu, set po ďalšej strate podania prehrala 3:6. V druhom Slovenka otočila z nepriaznivých 0:1 na 5:1, no súperka začala nebezpečne sťahovať, Cibulková však premenila prvý setbal pri vlastnom podaní na 6:4. "Ona tam zariskovala a mne zase niečo nevyšlo. Vedela som, že mám stále servis k dobru a gem som si sama uhrala. Druhý set by som hodnotila ako veľmi dobrý. Konečne som sa dostala do svojho rytmu a hralo sa mi dobre." 

 

V treťom sete hneď v úvode slovenská reprezentantka získala hru pri servise Číňanky, no tá odpovedala rebrejkom. Zlom nastal v siedmej a ôsmej hre. Cibulková najprv nevyužila dve šance na brejk, súperke sa to neskôr podarilo (5:3) a na šiesty triumf vo vzájomných zápasoch využila hneď prvý mečbal. "Keď som to neuhrala na vedenie 4:3, trochu viac som zostala v tom geme. Vedela som, že práve to bola šanca. Bola chyba, že som to nebrala ako ďalšiu hru. Nevadí, ideme ďalej," dodala Cibulková. 

 

Držiteľka štyroch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Cibulková do štvrtka ťahala šnúru ôsmich zápasových úspechov, ktorá sa začala predminulý týždeň v mexickom Acapulcu. Od budúceho týždňa sa predstaví na ďalšom turnaji so štatútom Premier Mandatory v lokalite Key Biscayne v Miami na Floride. V tejto sezóne má štatistiku 16:7, Na Li sa dostala na 17:1. Išlo o duel dvoch hráčok s najvyšším počtom zápasových triumfov vo dvojhre v tejto sezóne a zároveň prvých dvoch v hodnotení Road to Singapore 2014, ktoré určí osem aktérok októbrového koncoročného výberového šampionátu WTA v spomenutej ázijskej destinácii. 

Cibulková aktuálne má skóre 22:44 s členkami Top 10. Triumfovala teda presne v tretine takýchto konfrontácií. Na Li prvý raz v tomto roku čelila hráčke z Top 20. Slovenská jednotka štartovala v Indian Wells siedmy raz a prekonala svoj osemfinálový rekord zo sezóny 2011. Vlani v 3. kole podľahla Češke Kláre Zakopalovej. 

Dvojhra - štvrťfinále: 
Na Li (Čína-1) - Dominika Cibulková (SR-12) 6:3, 4:6, 6:3 za 157 minút 

Prehľad vzájomných zápasov Dominiky Cibulkovej s Na Li (0:6): 
2008 Antverpy (Belg.) tvrdý povrch osemfinále Na Li 6:4, 6:3 
2010 Madrid (Šp.) antuka 2. kolo Na Li 6:2, 3:6, 7:5 
2012 Rím (Tal.) antuka štvrťfinále Na Li 6:1, 7:6 (4) 
2013 Toronto (Kan.) tvrdý povrch štvrťfinále Na Li 7:6 (1), 6:2 
2014 Melbourne (Aus.) - Australian Open tvrdý povrch finále Na Li 7:6 (3), 6:0 
2014 Indian Wells (USA) tvrdý povrch štvrťfinále Na Li 6:3, 4:6, 6:3




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies