WTA: Cibulková sa drží plánu, pre Singapur nepridá turnaj navyše

NETKY.SK • 5 Október 2016, 18:40 • 2 min
WTA: Cibulková sa drží plánu, pre Singapur nepridá turnaj navyše

PEKING - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si neplánuje pridávať ďalší turnaj, aby posilnila svoje vyhliadky kvalifikovať sa na koncosezónny výberový šampionát WTA Finals 23. - 30. októbra na tvrdom povrchu v Singapure pre osem najlepších singlistiek sezóny.

slovakia

left justify in out

V bodovaní "Road" v tejto chvíli figuruje na siedmej pozícii o 383 bodov nad čiarou podľa nezáväzného prepočtu online. Do konca tohto týždňa ju čisto teoreticky ešte ohrozujú Američanka Madison Keysová, Britka Johanna Kontová aj Češka Petra Kvitová, ale všetky tri sú v dolnej polovici žrebu v Pekingu, takže len jedna z nich môže ísť do finále (či dokonca získať titul), pričom Keysová a Kvitová sa navzájom stretnú už vo štvrťfinále.

"Samozrejme, že chcem o ten Singapur zabojovať, ale nemyslím naň a zotrvávam pri pôvodnom pláne. Pôjdem hrať iba do Moskvy a uvidím, ako to celé napokon dopadne. Nepredpokladám, že zmením zámery a zamierim na nejaký menší turnaj," povedala Cibulková v utorok po prehre 2:6, 7:5, 2:6 s Francúzkou Alizé Cornetovou v 1. kole v Pekingu, prepis priniesol portál ASAP Sports.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka odmietla pripísať nezdar nervozite zo šampionátovej situácie: "Ak by to tak bolo, nemohla by som sa minulý týždeň prebojovať až do finále vo Wu-chane. Jednoducho, v zápase s Alizé sa to všetko pospájalo. Ona zahrala dobre a ja nie dostatočne na to, aby som ju zdolala. Nemala som k tomu ďaleko. V treťom sete boli tesné gemy, mohlo to ísť na obe strany. Bol to akurát jeden z tých dní... Prekvapilo ma, že som nebola unavená. Naopak, bolo to v poriadku, ale necítila som loptičku natoľko dobre ako vo Wu-chane. Rozdiely boli v type loptičiek aj rýchlosti dvorca. Postupne som hrala čoraz lepšie, ale porobila som priveľa chýb, stálo ma to zápas."

Budúci týždeň sú na programe tri podujatia so štatútom International (Linz, Hongkong, Tchien-ťin - Cibulková by bez výnimky musela požiadať o voľnú kartu), popri spomenutej Moskve kategórie Premier sa 17. - 22. októbra bude konať aj turnaj hodnoty International v Luxembourgu. Šampiónka na radovej úrovni Premier získava 470 bodov, víťazka turnaja International 280 bodov. Dosiaľ poslednou Slovenkou medzi osemčlennou elitou bola v roku 2007 Daniela Hantuchová, v Madride neprešla základnou skupinou.

Zostávajúce dva týždne tenisovej sezóny žien pred šampionátmi WTA Finals (23. - 30. októbra, Singapur - tzv. veľké MS) a WTA Elite Trophy (1. - 6. novembra, Ču-chaj - tzv. malé MS):
10. - 16. októbra Linz štatút International
10. - 16. októbra Hongkong štatút International
10. - 16. októbra Tchien-ťin štatút International
17. - 22. októbra Moskva štatút Premier
17. - 22. októbra Luxembourg štatút International


Program hráčok na 6. - 12. mieste v bodovaní "Road" k 5. októbru (môžu požiadať o voľné karty, prvých päť už je kvalifikovaných: Angelique Kerberová /Nem./, Serena Williamsová /USA/, Simona Halepová /Rum./, Agnieszka Radwanská /Poľ/, Karolína Plíšková /ČR/):
6. Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.) 3678 b., žiadny turnaj
7. Dominika Cibulková (SR) 3445, Moskva
*8. Madison Keysová (USA) 3352, žiadny turnaj

----------------------------------------------------------------
9. Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) 3062, Linz a Moskva
10. Svetlana Kuznecovová (Rus.) 3000, Tchien-ťin
*11. Johanna Kontová (V. Brit.) 2925, Hongkong
*12. Petra Kvitová (ČR) 2770, Luxembourg


Pozn.: Hviezdičkou označené hráčky ešte pokračujú v aktuálnom Pekingu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies