Woody Allen tvrdí, že nemá svoju hereckú múzu

NETKY.SK • 23 Jún 2012, 12:19 • 2 min
Woody Allen tvrdí, že nemá svoju hereckú múzu

Woody Allen tvrdí, že nemá svoju hereckú múzu - Celebrity Americký režisér Woody Allen tvrdí, že nemá svoju hereckú múzu. V jeho filmoch sa síce viackrát objavili herečky ako Diane Keaton, Mia Farrow, Penélope Cruz či Scarlett Johansson, ktoré médiá často

slovakia

left justify in out

img

Americký režisér Woody Allen tvrdí, že nemá svoju hereckú múzu. V jeho filmoch sa síce viackrát objavili herečky ako Diane Keaton, Mia Farrow, Penélope Cruz či Scarlett Johansson, ktoré médiá často označujú ako inšpiráciu legendárneho filmára, no on ich za svoje múzy nepovažuje. "Keď sa prechádzam po tých všetkých červených kobercoch, často sa ma pýtajú: 'Je Scarlett Johansson vaša nová múza? Je Penélope Cruz vaša nová múza?' Je to frustrujúce," priznal na tlačovej konferencii k svojmu novému filmu Do Ríma s láskou (2012). "Keď s niekým nakrútim jeden film, hneď predpokladajú, že mám múzu, že chcem múzu a že tá osoba chce byť mojou múzou," dodal. Poprel tiež tvrdenia, že sám seba pokladá za intelektuála. "Vôbec nie som intelektuál. Ale intelektuáli sú zábavní, takže keď píšem, sústredím sa na ich vtipné problémy a situácie," vysvetlil.

Americký komik, režisér, herec a spisovateľ Woody Allen, vlastným menom Allan Stewart Konigsberg, začínal vystúpeniami v nočných kluboch v Greenwich Village a účinkovaním v televízii. Sedemdesiatšesťročný režisér má na svojom konte 23 nominácií na Oscara, z ktorých štyri premenil na sošky - za réžiu a pôvodný scenár filmu Annie Hall (1977) a za pôvodné scenáre snímok Hana a jej sestry (1986) a Polnoc v Paríži (2011). Známe sú aj jeho filmy Manhattan (1979), Purpurová ruža z Káhiry (1985), Zločiny a poklesky (1989), Manželia a manželky (1992), Tajomná vražda na Manhattane (1993), Výstrely na Broadwayi (1994), Mocná Afrodité (1995), Všetci hovoria: Milujem ťa (1996), Pozor na Harryho! (1997), Celebrity (1998), Darebáčkovia (2000), Prekliatie žltozeleného škorpióna (2001), Melinda a Melinda (2004), Match Point - Hra osudu (2005), Vicky Cristina Barcelona (2008), Užívaj si, ako sa len dá! (2009) či Poznáš muža svojich snov (2010).

Jeho najnovšou snímkou je spomínaná komédia To Rome with Love (2012), v ktorej si okrem samotného Allena zahrali Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penélope Cruz, Alec Baldwin, Roberto Benigni alebo Ornella Muti. V jeho ďalšom, zatiaľ nepomenovanom filme sa v hlavných úlohách predstavia Cate Blanchett, Alec Baldwin a Louis C.K. Okrem nich sa v snímke objavia aj Sally Hawkins, Michael Emerson a Peter Sarsgaard.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies