Wizz Air v Európe tento rok pridal skoro päťsto pracovných pozícií

NETKY.SK • 22 August 2016, 17:18 • 2 min
Wizz Air v Európe tento rok pridal skoro päťsto pracovných pozícií

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air, ktorá lieta aj zo slovenských letísk, v tomto roku rozšírila svoj tím o takmer päťsto pracovných pozícií. Počet jej zamestnancov tak stúpol na vyše 2 800, z toho 1 700 predstavuje palubný personál na 25 základniach aerolínií v strednej a vo východnej Európe.

slovakia

left justify in out

Ako v pondelok informovala letecká spoločnosť, rady svojich odborníkov vo vzduchu i na zemi plánuje naďalej rozširovať, a to s využitím zverejneného prvého náborového videa o životnom štýle tejto profesie či o výbere a výcviku palubného personálu. Dôvodom je neustály rast siete nízkonákladových liniek spoločnosti.

 

“Vo Wizz Air sme presvedčení, že ľudia sú našou kľúčovou hodnotou. Máme špičkový palubný personál, ktorý je nielen výborne vytrénovaný, ale zároveň tvorí silný tím s vášňou pre letectvo," povedal prevádzkový riaditeľ Wizz Air Diederik Pen.


Wizz Air na Slovensku prevádzkuje tri pravidelné linky zo základne v Košiciach na letiská Londýn (Luton), Bristol a Doncaster (Sheffield). Z Popradu zabezpečuje lety do Londýna (Lutonu) a z Bratislavy do macedónskeho Skopje. Spoločnosť vlani prepravila na piatich pravidelných linkách z Košíc a Popradu do štyroch destinácií a späť 243 218 cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to znamenalo nárast o 96 %. Wizz Air prepravil za ostatných dvanásť mesiacov na všetkých svojich linkách celkovo 20 miliónov cestujúcich. V minulom roku previezol spolu 19 miliónov pasažierov, čo bolo medziročne o 3,2 milióna ľudí, resp. o pätinu viac.


Spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti je najväčší nízkonákladový letecký dopravca v strednej a vo východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 71 Airbusov A320 a A321, vyše 450 leteckých spojení z 25 základní a spája 124 destinácií v 38 krajinách. Spoločnosť je kótovaná na londýnskej burze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies